• BIST 9474.94
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Fotoğraf Yarışması’nda Ödülleri Çineli Kızlar Kaptı

Fotoğraf Yarışması’nda Ödülleri Çineli Kızlar Kaptı
Aydın'da Expo 2016 Antalya Uluslararası Botanik Sergisi için kadın çiftçi çocuklarının katıldığı fotoğraf yarışmasında dereceye Çineli kızlar...

Aydın'da Expo 2016 Antalya Uluslararası Botanik Sergisi için kadın çiftçi çocuklarının katıldığı fotoğraf yarışmasında dereceye Çineli kızlar ödüllendirildi.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan tarafından; il birincilik ödülü Fatma Nur Özmen'e, ikincilik ödülü Sıla Batmaz'a, üçüncülük ödülü Sude Özmen'e ve mansiyon ödülü de Fatma Nur Kılınç'a verildi. Geçtiğimiz aylarda sonucu açıklanan yarışma Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca duyarlılığı ve farkındalığı artırmak amacıyla, aile çiftçiliği ve küçük aile işletmeciliğinin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve ulusal gündemlerde tanıtılması için kadın çiftçilerin çocuklarının katılımı ile 81 ilde düzenlendi.

"Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa" temasıyla düzenlenen bu yarışmada amaçları sıralayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan; "Yarışmayla çocuklara doğa sevgisini ve çevre bilincini aşılamak, çiçeklerin kültür mirası olduğunu, onların biyolojik hayata değer kattığını öğretmek, tarımın insan yaşamındaki önemini küçük yaşlardan itibaren fark ettirebilmek, Türkiye'nin sahip olduğu bitkisel zenginliğin yeni kuşaklarca benimsenmesini ve korunmasını sağlamak ve çocukların gözünden yaşadıkları doğayı, sevdikleri çiçekleri görebilmek hedeflenmiştir. İl Müdürlüğümüzce oluşturulan "Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa" jüri ekibince yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren yarışmacı çocuklarımızı, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Adem Kaplan'ın katılımı ile ödüllendirdik. Çekmiş olduğu fotoğraf ile il birincisi olarak seçilen, Çine İlçesi Bahçearası köyünden Fatma Nur Özmen'e katılım belgesi ve bakanlığımızca gönderilen dijital fotoğraf makinesi, ikincisi olarak seçilen Sıla Batmaz'a katılım belgesi ve kitap, üçüncüsü olarak seçilen Sude Özmen'e katılım belgesi ve kitap hediye ettik. Çekmiş olduğu fotoğrafla mansiyon kazanan Fatma Nur Kılınç'a da katılım belgesi ve kitap hediye edildi. Jüri ekibine de katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi" şeklinde konuştu.

İl birincisi Fatma Nur Özmen, 23 Nisan 2016'da Expo 2016 Antalya Uluslararası Botanik Sergisi'inde Aydın'ı temsil edecek.

Fotoğraf Yarışması’nda Ödülleri Çineli Kızlar Kaptı

Fotoğraf Yarışması’nda Ödülleri Çineli Kızlar Kaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim