• BIST 9079.97
  • Altın 2320.281
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9543
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Fotoğraf meraklılarını buluşturan Z FotoFest başladı

Fotoğraf meraklılarını buluşturan Z FotoFest başladı
Dünyaca ünlü fotoğrafçıları fotoğraf meraklılarıyla bir araya getirmek ve fotoğrafçılara ilham vermek amacıyla bu yıl ilki düzenlenen Zeytinburnu...

Dünyaca ünlü fotoğrafçıları fotoğraf meraklılarıyla bir araya getirmek ve fotoğrafçılara ilham vermek amacıyla bu yıl ilki düzenlenen Zeytinburnu Uluslararası Fotoğraf Festivali (Z FotoFest) başladı. Festivalin teması "Oksijen" olurken, ünlü fotoğraf sanatçılarının birçok eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Dünyaca ünlü fotoğrafçıları fotoğraf meraklılarıyla bir araya getirmek ve fotoğrafçılara ilham vermek amacıyla bu yıl ilki düzenlenen Zeytinburnu Uluslararası Fotoğraf Festivali (Z FotoFest) başladı. Türkiye Fotoğraf Vakfı ve Zeytinburnu Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen festivalin açılışına Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, ünlü fotoğrafçı Chandan Gomes, yerli ve yabancı birçok amatör ve profesyonel fotoğrafçı katıldı. Zeytinburnu Belediyesi eski Başkanlık Binası'nda gerçekleştirilen açılış, müzik dinletisiyle başlarken fotoğrafın kültürel zenginlik ve değerlerini gelecek nesillere anlatmadaki önemine dikkat çeken konuşmalarla devam etti. Ardından dünyaca ünlü birçok fotoğraf sanatçısının eserlerinin bulunduğu sergi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Bu yıl ilk kez düzenlenen festivalde "Oksijen" teması seçilerek sanatçıların bu alanda çektikleri fotoğraflar sanatseverlerle buluştu. Seçilen temayla çevreye karşı duyarlılığın sağlanması da amaçlanıyor.

Dünyaca ünlü sanatçılar Z FotoFest'te

Zeytinburnu Uluslararası Fotoğraf Festivali, Yann Arthus-Bertrand, Abelardo Morell, Martin Shoeller, Philippe Echaroux, Hung Cheng-Jen, Sama Alshaibi, Matthieu Paley, Rula Halawani, Tammam Azam, Liu Yuyang, Ami Vitale, Chandan Gomes, Corey Arnold, Greg Segall, Kamil Fırat, Ali Haydar Yeşilyurt, Mustafa Önder, Sinan Çakmak, Dinçer Özüarap, Bekir Dindar, M. Cevahir Akbaş gibi dünyaca ünlü isimleri bir araya getiriyor. 50'nin üzerinde serginin yer alacağı festivalde sanatçı konuşmaları, rehberli sergi turları, ustalarla söyleşi, portfolyo değerlendirmeleri, fotoğraf ve belgesel film gösterimleri, seminerler ve özel atölyeler de yer alacak. Birçok fotoğrafçıyı buluşturan festival 11 Şubat'a kadar devem edecek. Festivalin onur konuğu ise dünyaca ünlü foto muhabiri "Ara Güler" olacak.

"Bir fotoğraf çok şey anlatabilir"

Ünlü fotoğrafçı Chandan Gomes'in çektiği fotoğrafların hikayesinden çok etkilenen ve bu kapsamda festivali değerlendiren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Bir fotoğraf çok şey anlatabilir, savaşları başlatabilir durdurabilir. Bir kadrajın yansıttığı bir olay birçok şeyi önleyebilir. Güzelliklerin oluşmasına katkı verir ya da olumsuzlukların toplumu olumsuz etkileme noktasında da mutlaka kullanılabilir. Ama biz olumlu yönde kullanılmasını arzuluyoruz. Biz çevreyle ilgili farkındalık da oluşturmak adına dünyanın önemli sanatçılarını hem ülkemizden hem de ülkemiz dışında 17 ülkeden sanatçıların çevreyle ilgili fotoğraflarının bir kısmını burada sergiliyoruz" diye konuştu.

"4 yıl boyunca çocuğun defterinde çizdiği yerleri aradım"

Eserlerinde ölü bulunan bir çocuğun not defterinde çizdiği şeyleri yansıtan Ünlü fotoğrafçı Chandan Gomes, "Resimleri bir çocuğun çizdiğini öğrendim ama onu bulamadım. 4 yıl boyunca çocuğun defterinde çizdiği yerleri aradım. Bunları tespit edip fotoğraflarını çektim, kitap haline getirdim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim