• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

’Fosforlu Oyunu’ Bilecik’e Geliyor

’Fosforlu Oyunu’ Bilecik’e Geliyor
Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen "Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali"ni organize eden Ercüment Doğan, "Fosforlu" adlı oyunun...

Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen "Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali"ni organize eden Ercüment Doğan, "Fosforlu" adlı oyunun Bilecik'e geleceği belirtti.

Festival prodüksiyon şirketinin sahibi Doğan, Tiyatrokare'nin bu yıl sahneye koyduğu iddialı yapımlarından, iddialı prodüksiyonlarından "Fosforlu "nun 15 Ocak 2016 Cuma günü Bilecikliler ile bulaşığı müjdesini verdi. Tiyatro hakkında bilgi veren Doğan, "Son yıllarda en çok izlenen ve en uzun süren Tiyatrokare yapımı "Leyla'nın Evi" ile tüm tiyatro ödüllerini alan Ayça Varlıer, 18 farklı parçadan oluşan bu müzikal. Varlıer, sadece güzelliği ve oyunculuk yeteneğiyle değil, ustalıkla yorumladığı şarkılarıyla da damga vuruyor. Eylem Pelit'in bestelediği ve müzik direktörü olarak görev aldığı oyunun vokal direktörlüğü Çelik Kasapoğlu, koreografisi Candan Baş'a ait. Serkan Üstüner'in sahneye koyduğu oyunun dekor ve kostüm tasarımını Aslı Varlıer Pelit, ışık tasarımını Ulaş Yatkın gerçekleştiriyor. Oyunun dramaturjisi ise Cevdet Canver'e ait. Fatih Dönmez'in "Fosforlu'nun büyük aşkını" canlandırdığı müzikalde Pınar Yıldırım, Mert Carim, Ece Duran, Cem Güler, İstanbul sokaklarındaki farklı tipleri canlandırıyorlar. Ayça Varlıer, müzikalde "Fosforlu" rolünün yanı sıra, "Suat Derviş" olarak Fosforlu'nun öyküsünü anlatan yazarı da oynuyor. Bu güzel müzikhol 15 Ocak 2016 Cuma günü Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde Bilecikliler ile buluşuyor. Bilet fiyatları tam 50 öğrenci 30 TL olacak. Hemen akabinde ise, 19 Şubat'ta "Leyla'nın Evi" oyunu da geliyor. Mart ayında "Frankenstein" adlı Sadri Alışık Tiyatrosu oyunu gelecek. Böyle prodüksiyonlar sık sık Bilecik'e gelmeye devam edeceğiz yeter ki ilgi olsun" dedi.

’Fosforlu Oyunu’ Bilecik’e Geliyor

’Fosforlu Oyunu’ Bilecik’e Geliyor

’Fosforlu Oyunu’ Bilecik’e Geliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim