• BIST 9704.31
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Forum Magnesia’da Koruyucu Aile Standı

Forum Magnesia’da Koruyucu Aile Standı
Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü, Manisa'da koruyucu aile sayısını arttırmak amacıyla Forum Magnesia Alışveriş Merkezi'nde stant açtı.

Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü, Manisa'da koruyucu aile sayısını arttırmak amacıyla Forum Magnesia Alışveriş Merkezi'nde stant açtı.

Aile Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü, Forum Magnesia Alışveriş Merkezi ev sahipliğinde açtığı stantla, alışveriş merkezine gelen ailelere koruyucu aile modelini tanıttı. Stantta aileler için hazırlanan tanıtım broşürlerini ve formlarını dağıtan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, ailelere koruyucu aile olabilmeleri için neler gerektiğini anlattı. Stant başında açıklamalarda bulunan Konan, çocukların kalabileceği en iyi ortamın aile ortamı olduğunu belirterek, "Bilimsel yönden de bu böyledir. Ancak bazı ihmal ya da istismar durumlarından dolayı bizler zaman zaman koruma altına almak zorunda kalıyoruz. Koruma altına alındıktan sonra olabildiğince ev ortamında çocuklara yüreğini açan insanlara koruyucu ailelerimize çocuklarımızı veriyoruz. Koruyucu aile devletin himayesinde bulunan çocukların aile ortamında büyümelerini sağlamak amacıyla devletin de bizzati maddi destek sağlayarak çocukların ailede büyümesi modelidir. Zaman sınırı yoktur. Çocuk ile aile arasındaki uyum devam ettiği sürece devam eder" dedi. Manisa'da geçtiğimiz yıllarda da böyle bir çalışmanın yapıldığını sözlerine ekleyen Konan, "2012 yılında koruyucu aile sayımız 17 iken 2013 yılında 51 bugün itibariyle 124 çocuğumuz koruyucu aile yanında. Yuvadaki çocuklarımızı tamamını koruyucu aileye ya da öz aileye edindirme çalışması yaptık. Bundan sonra çocuk evlerimizde bulunan çocuklarımızı biz birer birer koruyucu aileye uygun olanları evlat edinmeye uygun olanları ve ya öz aileye edindirme çalışmasını yapacağız. Dediğimiz gibi bir çocuğun bulunması gereken ortam aile ortamıdır. Buna dönük çalışmalarımızı hızlı bir şekilde devam ettireceğiz. Şu anda mevcut Manisa'da 45 aile sırada bekliyor koruyucu aile olmak için. Biz de hazır dosyası 5 çocuğumuz var. Tabi geride kalan 100'e yakın çocuğumuz var. Yine koruyucu aileye uygun olan çocuklarımızı vermeye devam edeceğiz. Forum Magnesia'da koruyucu aile çalışmamızı koruyucu aile ile ilgili tanıtımlarımızı yapacağız" diye konuştu.

Koruyucu aile modeliyle ilgili bilgiler aktaran Konan, "Zaman zaman kız çocuğu isteyen aileler olabiliyor. Erkek isteyen ailelerimiz olabiliyor. Tabi evlat edinmede olduğu gibi mahkeme kararı olması gerekmiyor. Aileler uygunsa eğer biz çocukları ailelerle görüştürüyoruz. İlişkileri iyi olduğu sürece bu devam ediyor. Böyle ciddi yaş farkı olmasına gerek yok. 35 yaşın üzerinde olan, 55 yaşını geçmemiş her vatandaşımız koruyucu aile olabilir. Tabi burada ailelere maddi destek sağlıyoruz ama en önemli gösterge sevgi alabileceği huzurlu bir ortam. Bunu sağlayan her vatandaşımıza çocuklarımızı biz teslim ediyoruz. Ailelere periyodik olarak kotrollerimizi denetimlerimizi yapıyoruz. Onları asla yalnız bırakmıyoruz" diye konuştu.

Forum Magnesia’da Koruyucu Aile Standı

Forum Magnesia’da Koruyucu Aile Standı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim