• BIST 9524.59
  • Altın 2490.845
  • Dolar 32.5516
  • Euro 34.65
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Ford Ar-Ge Merkezi 2014'de tamam

Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün, Sancaktepe'de inşaatı devam eden 60 milyon lira yatırımlık yeni Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) Merkezi'nin 2014 yılının ilk yarısında hayata geçmesinin planlandığını söyledi.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, firmaları bünyesinde görev yapan mühendislerin Kuzey Kutbu'ndan çöllere kadar seyahat ederek, araçların iklim ve dayanıklılıklarını test etmek için çalıştıklarını söyledi. 

Yenigün, yaptığı açıklamada,  Sancaktepe'de temmuz ayında temeli atılan ve inşaatı devam eden 60 milyon lira yatırımlık yeni Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) Merkezi'nin 2014 yılının ilk yarısında hayata geçmesinin planlandığını anımsattı. Tamamlandığında 20 bin metrekare kapalı alan ve 10 bin metrekare açık alanda hizmet verecek olan merkezin özel sektörün en büyük Ar-Ge yapılanması olacağını dile getiren Yenigün, "Merkezimiz, beyaz kağıt üzerinde tasarım olarak başladığımız araç ve motor projelerinin mühendisliğini yaparak, üretime hazır ürünler haline getirebilme yetkinliğine sahip olacak. Global bazda mühendisliğini yaptığımız ve üzerinde çalıştığımız projelerimizle otomotiv sektörünün en büyük mühendislik fabrikası olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Ford Otosan'ın ürün geliştirme ekibinin, konseptten üretime kadar araç, motor ve güç aktarım organlarını tasarlamak, mühendisliğini yapmak ve test etmek için gereken deneyim ve yeteneklere sahip olduğuna dikkati çeken Yenigün, şöyle konuştu:

"Biz şu an, Ford'un ihtiyaç duyduğu global mühendislik için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Ford Otosan her zaman bu konuda önemli bir merkez olmuş, sektörümüze de önemli kazanımlar sağlamıştır. Lokal anlamda olduğu kadar global anlamda bu projelerin içerisinde yer almak önemli fırsatlardır. Ar-Ge mühendislerimiz global projelerimiz çerçevesinde dünyanın çeşitli bölgelerine sürekli ziyaretlerde bulunarak testler yapıyor, yapılan çalışmalara destek veriyor. Ar-Ge çalışanlarımızın her ay ortalama yüzde 20'si yurtdışı ülkelere gitmektedir. Mühendislerimiz Ford'un global diğer merkezlerinde yaptıkları çalışmaların yanı sıra Kuzey Kutbu'ndan çöllere kadar seyahat ederek iklim ve dayanıklılık testleri gibi pek çok ürün odaklı çalışmaları gerçekleştirmektedir."

Yenigün, Ar-Ge merkezinin çalışanların rahatını ve yaratıcılığını artıracak özelliklere sahip olacağını ifade ederek, içerisinde büyük bir tasarım stüdyosu, ofisler, toplantı salonları, konferans salonu ve laboratuvarların yer alacağını sözlerine ekledi. 

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim