• BIST 9084.03
  • Altın 2325.331
  • Dolar 32.373
  • Euro 35.0126
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Fka, Mali Destek Programlarını Tanıtıyor

Fka, Mali Destek Programlarını Tanıtıyor
Merkezi Malatya'da bulunan Fırat Kalkınma Ajansı, yaşam kalitesine ve sanayi sektörünün gelişimine etkin biçimde katkı sağlayacak altyapı yatırımlarının...

Merkezi Malatya'da bulunan Fırat Kalkınma Ajansı, yaşam kalitesine ve sanayi sektörünün gelişimine etkin biçimde katkı sağlayacak altyapı yatırımlarının gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla mali destek programlarını tanıtıyor.

Elazığ Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşen programa, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, ve kamu kurum temsilcileri katıldı. Fırat Kalkınma Ajansı Projeleri hakkında bilgi veren Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, "Malumunuz olduğu üzere ajansımız her yılı proje teklif çağrısı yöntemi ile kaynak kullandırmakta ve her yıl kongreler olmak üzere 2 yılda birde yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına ve kamu kurumlarına değişik programlar adı altında kaynak kullandırmaktayız. 2010 yılından buyana geçen 6 yıllık süreçte toplamda 471 projeyi bölgemizde destekleyerek toplamda 76 milyon lira bir kaynak kullandırımı söz konusu oldu. Elazığ il ölçeğinde baktığımızda toplam bu 471 proje içerisinde 124'ü Elazığ'da desteklenmiş ve uygulanmış ve bu Elazığ'da ki projeler aktarılan kaynakta yaklaşık 22 milyon lira dolayındadır. Bizim desteklerimizin bir özelliği sadece hibe desteği değil, projeyi yapan kurum kuruluşun veya firmanın da bir eş finansmanı söz konusudur. Bu eş finansmanda kamu kurumlarında yüzde 75 ve işletmelerde, özel sektörlerde yüzde 50 dolayındadır. Bu eş finansmanı da dikkate aldığımız zaman sağlamış olduğumuz 76 milyon lira 142 milyon lira gibi bir yatırım hacmine denk geliyor. Tabi bu bize beyan edilen proje bütçeler üzerinden söylediğim rakamlar" diye konuştu.

Desteklenen bu projelerde bölgede toplam 3 bin dolayında bir istihdam oluşmuş ve oluşturacağını belirten Öztop, "Çünkü birçok projemizde hali hazırda devam ediyor. İhracat anlamında baktığımız zaman bizim vesilemizle 14 firmamız ihracata ilk defa başlamış. Genel firmaların cirosunda ortalama artışa baktığımız zamanda yüzde 20 oranında bir artış gözlenmiş durumdadır. Ürün geliştirme bizim malum projelerimizde temel eksenlerden birini oluşturuyor. Yeni ürün ve model sayısı anlamında baktığımız zamanda 449 farklı yeni model ürünün geliştirildiğini söyleyebiliriz" ifadelerine yer verdi.

Ajansın 2010 yılından beri mali destek programları uyguladığını söyleyen Öztop, "Ajansımızın tek işlevi mali destek programları değil. Özellikle planlama, araştırma ve yatırım destek anlamında faaliyeti bölgemizde eş zamanlı olarak yürütüyoruz. Paydaşlarımızla işbirliği içerisinde çalışarak, bu anlamda da önemli çıktılar elde ettik diye düşünüyorum. Biz açıkça bu yönümüzü mali desteklere nazaran çok daha fazla önemsiyoruz. Çünkü mali destekte malum rakamlarımız ortada. Bu rakamların belki çok daha fazlasını ajansımız uzman arkadaşlarımızın yürütmüş olduğu araştırma çalışmalarıyla devletin ve Avrupa Birliğinin diğer kaynaklarına erişim noktasında yürütmüş oldukları proje geliştirme çalışmalarıyla belki kullandırdığımız 76 milyonun çok daha fazlasını bölgemize çekme noktasında proje geliştirme çalışmalarımız oldu. Bu anlamda da sizlerle her türlü işbirliği içerisinde çalışmayı istiyoruz"

Konuşmanın ardından, Fırat Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birim Başkanı Fatih Çan'ın sunum yaptı. Program soru cevap şeklinde program sona erdi.

Fka, Mali Destek Programlarını Tanıtıyor

Fka, Mali Destek Programlarını Tanıtıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim