• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Fizyoterapi İle Ayağa Kalktı

Fizyoterapi İle Ayağa Kalktı
Konya'da beyin tümörü sebebiyle 3 defa ameliyat olan 49 yaşındaki Gülistan Ural, Medicana Hastanesi'nde uygulanan fizyoterapi ile ayağa kalktı.

Konya'da beyin tümörü sebebiyle 3 defa ameliyat olan 49 yaşındaki Gülistan Ural, Medicana Hastanesi'nde uygulanan fizyoterapi ile ayağa kalktı.

Konya'nın Akşehir ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi Gülistan Ural, 1996 yılında geçirdiği baygınlık üzerine Meram Tıp Fakültesi Hastanesine götürüldü. Burada yapılan tetkikler sonucunda Gülistan Ural'da epidermoid kist olduğu anlaşıldı. Kist teşhisi üzerine iki ameliyat geçiren Ural, 24 Kasım 2015'te Medicana Hastanesi'nde üçüncü ameliyatına alındı. Burada ameliyatı gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahi Bölümü Prof. Dr. M. Özerk Okutan, ameliyat sonrasında tedavi sürecinin iyi devam etmesi için fizyoterapi tedavisinin uygulanması gerektiğini belirtti. Rahatsızlığı sebebiyle yürüyemeyen Ural, fizyoterapi tedavisine başladı. Gülistan Ural, uygulanan fizyoterapi tedavisi ve egzersizler sonucunda ayağa kalkmayı başardı.

"TÜMÖRÜN ÖZELLİĞİ BÜYÜYEREK BEYİN DOKULARINA BASI YAPMASIDIR"

Yapılan ameliyatın ardından yaklaşık bir buçuk aydır hastayı takip ettiklerini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Doktoru Prof. Dr. M. Önder Özerbil, "Hasta iki ay önce üçüncü defa beyin tümörü nedeniyle beyin ameliyatı oldu. Bu tümörler iyi huylu tümörler. Kistik yapıda olan tümörler iyi huylular. Nitekim hastamızın da üçüncü ameliyatıydı bu iki ay önce geçirdiği ameliyat. Tümörün özelliği büyüyerek etraf dokulara beyin dokulara bası yapmasıdır. Bu nedenle de bir takım ahrazlar oluşturmaktadır. Bu nedenle mutlaka nüks olursa da takip ediliyor. Çok kolaylıkla teşhis konuluyor MR ya da tomografi ile. Rahatlıkla tümörü tespit edilebiliyor ve beyin cerrahlarımız güzel başarılı bir ameliyatla tümörü temizlediler" dedi.

"BİR BUÇUK AY İÇERİSİNDE BİR HAYLİ YOL ALDIK"

Hastanın daha önceden de yarım felci olduğunu belirten Doktor Özerbil, "Bu ameliyatlar tabi ki hastanın felcini arttırabilir bası özelliği olması sebebiyle tümörlerin. Tümör çıkarıldıktan sonra ve hasta kendini toparladıktan sonra biz süratle rehabilitasyona başladık. Kuvvetlendirme egzersizleri ve yürüme eğitimi şeklinde rehabilitasyonumuzu halen de gerçekleştirmekteyiz. Ama bir hayli yol aldık bir buçuk ay içinde. Bu şekilde hastamızı tamamen yataktayken şu anda ayakta durup birkaç adım atar şekle getirdik. Bu başarımız inşallah daha da büyücek inşallah. Tamamen bağımsız bir yürüme söz konusu olamaz. Yardımcı cihazlarla ev içinde kendine bakım aktivitelerini yapabilecek bir şekilde bir yürümesi olacaktır. Hiçbir zaman daha önceki gibi bağımsız dışarılarda gezebilen bir durumu söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

"KÜÇÜK BİR BAYILMA İLE FARKINA VARDIK"

Hastalığının yaklaşık 15 yıldır kendisinde olduğunu ifade eden Gülistan Ural, "İlk ameliyatımı Selçuk Tıp Fakültesi'nde oldum. İkinci ve üçüncü ameliyatımı burada oldum. Allah'ıma şükürler olsun Önder bey, Mehmet Özerk doktorumun sayesinde ve Gülser hanımın sayesinde bu seviyeye geldim. Şükürler olsun bin kere Rabbime. Bütün hastane personeline teşekkür ediyorum. Allah bin kere razı olsun hepsinden" dedi.

1996 yılında ilk küçük bir bayılmayla olayı anladıklarını belirten Gülistan Ural'ın eşi Tacettin Ural (48), "Akşehir Devlet Hastanesi, Konya Numune Hastanesi ve ardından Meram Tıp Fakültesi Hastanesine ileri tetkik için biz sevk olduk. 1996 yılında epidermoid kist diye bize Meram Tıp Fakültesinde teşhis kondu" diye konuştu.

2015'in Temmuz ve Ağustos ayında eşinin tekrar sol tarafında uyuşma, halsizlik, dilinde dolaşma ve unutkanlık olmaya başladığını anlatan Tacettin Ural, "Önce Rabbimin müsaadesi ve eşimin ailemin yakınlarımın desteğiyle tekrar buraya geldik. Mehmet Özerk Okutan hocamıza geldik. Daha önceden de hastasını bildiği için ikiletmeden bizi hastaneye kabul etti. Riskli bir ameliyat olacağını bize söyledi. Bize ön bilgi verdi. Biz de "önce Rabbimin müsaadesi ardından sizlerin elinizin hüneri ile inşallah" dedik ve eşimi ameliyata aldı. Yaklaşık beş ile altı saat gibi bir zaman süresinde ameliyatı bitti. Çok güzel çok başarılı geçtiğini söyledi" şeklinde konuştu.

Tümörün büyümüş ve genişlemiş olması nedeniyle eşinin sol ayağında ve sol kolundaki uyuşukluğun arttığını belirten Tacettin Ural, "Ameliyatın ardından Prof. Dr. M Özek Okutan hocamız bize fizyoterapi olacağını uyandıktan sonra söylemişti zaten. Önder hocamız Fizyoterapist Gülser hocamız sağ olsun bize bir buçuk aydır çok yoğun bir tetkikle tahlille ve çalıştırmayla özenle eşimi sıfırdan bu hale getirdi. Çok minnettarım. Yani hastane personeline çok teşekkür ederim. Bizleri sevindiren Rabbim cümle hasta ve hasta yakınlarını sevindirsin" diye konuştu.

Fizyoterapi İle Ayağa Kalktı

Fizyoterapi İle Ayağa Kalktı

Fizyoterapi İle Ayağa Kalktı

Fizyoterapi İle Ayağa Kalktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim