• BIST 8779.01
  • Altın 2237.934
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.0669
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Fit dedeler

Fit dedeler
İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Çiftlikköy'de yaşayan İrfan Girişken (70) ve Halil Gemici (60), obezite ameliyatlarının ardından spor ve yürüyüş...

İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Çiftlikköy'de yaşayan İrfan Girişken (70) ve Halil Gemici (60), obezite ameliyatlarının ardından spor ve yürüyüş yaparak birlikte zayıfladı. Kiloları 100'ün üzerinde olan ve ameliyatın ardından fit olan dedeler, "Bizim 25 yıllık dostluğumuz var. Birlikte zayıfladık" dedi.

İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Çiftlikköy beldesinde yaşayan 70 yaşındaki İrfan Girişken, obezite ameliyatı ile 148 kilodan 94 kiloya düştü. Arkadaşındaki değişimi gören 60 yaşındaki Halil Gemici de obezite ameliyatıyla 124 kilodan 82 kiloya düştü. Her ikisi de torun sahibi olan arkadaşlar, şimdi sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam ediyor, birlikte düzenli olarak spor yapıyor.

Birlikte yüzmeye gidiyorlar

Tekstil sektöründen emekli iki torun sahibi İrfan Girişken (70), 148 kiloya ulaşması nedeniyle artık yolda dinlenerek yürümeye başlamış, tansiyon, şeker hastalıkları ortaya çıkmıştı. Kilo vermeye karar veren Girişken, bir gün sabah kalktığında eşine, "Ben hastaneye ameliyat olmaya gidiyorum" diyerek evde çıktı. Obezite Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Serdar Kaçar'a muayene olduktan sonra ameliyat kararını kesinleştirdi. 2014 yılı aralık ayında tüp mide ameliyatı olan Girişken için artık yeni bir dönem başladı. 94 kiloya kadar düştüğünü belirten Girişken, "Biz arkadaşım Halil ile vaktimizin büyük çoğunluğunu birlikte geçiriyoruz. Deniz kenarında spor yapıyoruz. Nisan 15 gelince ise denize giriyoruz. İkimizin de sağlığı yerinde" diye konuştu.

Arkadaşındaki değişimi görünce karar verdi

Esnaflık yaparak geçinen üç torun sahibi Halil Gemici ise 25 yıllık arkadaşı Girişken'deki değişimi görünce ameliyat olmaya karar verdi. Bir yıl önce 124 kilo ile Dr. Kaçar ve ekibi tarafından ameliyata alınan Gemici, operasyondan birkaç ay sonra 82 kiloya kadar düştü. Geçen yıl geçirdiği operasyonun ardından günde 8-10 kilometre yürüdüğünü, gününün yaklaşık 3 saatini sporla geçirdiğini anlatan Gemici, "Hayatımdan çok mutluyum. Çiftlikköy'de insanlar birbirlerine hep saygı gösterirler. Bu güzel doğada, deniz kenarında İrfan kardeşimizle ve dostlarımızla birlikte günlerimizi geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Ameliyat öncesi kontrol

Obezite Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Serdar Kaçar, obezite ameliyatlarının düzenli takip, hastaların düzenli spor ve diyetleri sayesinde başarılı olabileceğine dikkat çekti. Çiftlikköy'de yaşayan hastalarının disiplinli olarak spor ve diyetlerine uyduklarını belirten Dr. Kaçar, "Her iki hastamızı da ameliyat öncesinde, operasyona uygun olup olmadıklarını detaylı olarak inceledik. Uzmanlar ameliyata uygun olduklarını rapor ettikten sonra kendilerini ameliyata aldık. Her ikisi de şu an sağlıklı" dedi.

Fit dedeler

Fit dedeler

Fit dedeler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim