• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Fıstıkzade’den Gastronomi Ödülüne Tabelalı Destek

Fıstıkzade’den Gastronomi Ödülüne Tabelalı Destek
Gaziantep'in UNESCO tarafından gastronomi dalında seçkin şehirler listesine alınmasının ardından Fıstıkzade Baklava'nın Türkiye genelindeki tüm şubelerinde...

Gaziantep'in UNESCO tarafından gastronomi dalında seçkin şehirler listesine alınmasının ardından Fıstıkzade Baklava'nın Türkiye genelindeki tüm şubelerinde "Gastranomi kenti Gaziantep" ibareli tabelalar asıldı.

Orijinal Gaziantep baklavası sloganıyla tüm Türkiye'de şubeleşmeye başlayan Fıstıkzade Baklava, tüm şubelerine Türkçe ve İngilizce "Gastronomi Şehri Gaziantep" ibareli bilgilendirme tabelaları astı. Gaziantep'in gastronomi kategorisinde UNESCO'nun Seçkin Şehirler Ağı'na dahil edilmesinin yankıları sürerken, sektör temsilcileri de sürece destek vermek için harekete geçti. Türkiye'de 12 satış noktasına ulaşan Fıstıkzade baklava, tüm şubelerine astığı "Gastronomi Şehri Gaziantep" ibareli tabelalarla baklava severleri bilgilendirmeye başladı.

"GASTRONOMİ ŞEHRİ UNVANININ DESTEKÇİSİYİZ"

UNESCO nun aldığı kararın sadece Gaziantep için değil Türkiye için de önemli olduğunu ve bundan sonraki sürecin kente katma değer olarak kazandırılması gerektiğini ifade eden Fıstıkzade Baklava Genel Koordinatörü Vedat Diri, "Türkiye ve Gaziantep için önemli bir fırsat doğmuştur. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin başta olmak üzere bu sürecin başarıya ulaşmasında emeği geçenleri kutluyor, tüm Gaziantepliler adına teşekkür ediyorum. Biz de Fıstıkzade olarak, gerek Gaziantep, gerekse ülke genelindeki bütün şubelerimizde bunun destekçisi ve takipçisi olmaya karar verdik. Şubelerimize astığımız tabelalarla bunun yerli ve yabancı turistler tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlayacağız" dedi.

"KATMA DEĞERE DÖNÜŞTÜRMELİYİZ"

Gaziantep baklavasının Avrupa Birliği (AB) tarafından tescillendiğini de hatırlatan Diri, çalışmaların katma değere dönüştürülmesi gerektiğini kaydetti. Diri, "Gaziantep mutfağı içim çok büyük bir fırsat doğdu. Şimdi UNESCO'nun bu kararını pekiştirmek ve bunun Gaziantep'e katma değer olarak dönüşünü sağlamak için hep birlikte daha çok çalışmalıyız. Gaziantep'in değerlerinin dünyaya tanıtılması demek kentin kazanması demektir. Burada antik dönemlerden günümüze gelmiş dünya markası onlarca antik kentimiz, kalelerimiz, ören yerlerimiz tarihi ve tabii güzelliklerimiz de var. Gastronomi turizminin gelişmesi kültür turizmini de tetikleyecektir. Bizler üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Fıstıkzade’den Gastronomi Ödülüne Tabelalı Destek

Fıstıkzade’den Gastronomi Ödülüne Tabelalı Destek

Fıstıkzade’den Gastronomi Ödülüne Tabelalı Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim