• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

"Fıstıkzade" İstanbulluyu Baklavaya Doyuracak

"Fıstıkzade" İstanbulluyu Baklavaya Doyuracak
Gaziantepli ünlü baklavacı "Fıstıkzade", İstanbul'da ilk şubesini Ataşehir'de açtı.

Gaziantepli ünlü baklavacı "Fıstıkzade", İstanbul'da ilk şubesini Ataşehir'de açtı. Baklavaları günlük olarak Gaziantep'ten getiren ve diyabet hastaları için yapılan özel baklava ile de öne çıkan Fıstıkzade şubesi sahibi Nilüfer Özyıldırım, "İstanbul halkını baklavaya doyuracağız" dedi.

Fıstıkzade Baklavaları'nın Ataşehir şubesi düzenlenen törenle açıldı. Törenin ardından açıklamalarda bulunan Fıstıkzade Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Diri, stevia formüllü orijinal Gaziantep baklavalarının diyabet hastaları için yaptıklarını belirtti.

DİYABET HASTALARI DA BAKLAVA YİYEBİLECEK

Diyabet hastalarının da baklava yiyebileceklerine dikkat çeken Vedat Diri, "Ülkemizde biliyorsunuz çok fazla diyabet hastası var. Baklava yemek istiyorlar ama yiyemiyorlar. Dolayısıyla bu ürüne, ARGE yaptık. Stevia doğal bir bitki. Kan şekerini düzenleyici ve şeker hastalarının kullandığı bir bitki. Ancak daha önce bu ürünle ilgili çalışmalar yapılmış. Kalorisi düşük baklavalar için çalışmalar yapıldı. Biz 6 aylık bir ARGE sonucunda orijinal Gaziantep baklavasına ve stevialı özel bir formülle hem ununun, hem yağının kalorisini düşürerek özel bir ürün yaptık. Diyabet hastalarımız da bundan sonra baklava yiyebilecekler" diye konuştu.

Ataşehir Şube sahibi Nilüfer Özyıldırım ise, "Biz ilk mağazamızı açıyoruz İstanbul'da Ataşehir'de açtık. İstanbul halkını baklavaya doyurma gibi bir iddia ile yola çıktık. Ürünlerimiz yüzde yüz Antep ürünleridir. Her gün günlük olarak Antep'den geliyor" dedi.

Fıstıkzade Baklavaları'nın İstanbul Master Franchisör'ü İlyas Özyıldırım, tüm Türkiye'de şubeleşme işlemlerinin devam ettiğini belirterek, "Geçen hafta Bursa'da bir sözleşme imzaladık. Van'da yeni bir bayiimiz var. 2016'da İstanbul'da hedefimiz 10 tane şube ile yola hızla bir şekilde başlamış olmak. Çok yakında İstanbul Göztepe ve Acıbadem'de yeni şubelerimiz açılıyor olacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim