• BIST 9548.09
  • Altın 2492.304
  • Dolar 32.5099
  • Euro 34.5561
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Fıstık Bahçesinde Uygulamalı Eğitim

Fıstık Bahçesinde Uygulamalı Eğitim
Siirt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Fıstık Üreticileri Birliği'nden oluşan bir ekip, bağlarda...

Siirt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Fıstık Üreticileri Birliği'nden oluşan bir ekip, bağlarda incelemelerde bulundular.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat, Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Yrd. Doç. Dr. Halit Seyfettin Atlı, Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayip Aslan ve Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencilerinin katılımıyla, merkeze 4 kilometre uzaklığındaki Deyr mevkiinde fıstık bahçeleri ziyaret edildi. Tarım mühendisleri, fıstık bahçesinde modern tarım teknikleri hakkında öğrenci ve çiftçileri bilgilendirip, daha fazla verim elde etmek için neler yapılması gerektiği hakkında bilgiler paylaştı.

Bağ ve bahçelerde incelemelerde bulunduklarını aktaran Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat, "Siirt Üniversitesi ve Fıstık Üreticileri Birliği ile birlikte bağ ve bahçeleri gezerek ortaklaşa çalışma gerçekleştirdik. Bu yaptığımız çalışma neticesinde Deyr mevkiinde bulunan bağ sahiplerini budama konusu başta olmak üzere fıstık üretimi hakkında bilgilendirdik. Bu sahada yapılan bilgilendirme bizler için çok önemlidir. Bu sayede çiftçilerimiz sahada yaptıkları hataları ve yapacakları uygulamaları rahatlıkla kendi bağlarında öğreniyorlar" dedi.

Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halit Seyfettin Atlı ise, bağ ve bahçelerde halen tarımın atalardan kalma yönetmelerle yapıldığını, bu yöntemlerin birçoğunun doğru olmasına rağmen yapılan bilimsel araştırmalarda bir kısmının ise yanlış uygulamalar olduğunu söyledi. Atlı, "Bunlardan en önemlisi fıstığın özellikle yaz aylarında sulanması gerekir. İlimizde ise sulanmadığını görüyoruz" dedi.

Siirt'te 5 bine yakın üyesi bulunan Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayip Aslan da, Siirt'in fıstıkçılıkta önemli bir potansiyeli bulunduğunu, kalitenin daha da artırılması için yer türlü imkanların seferber edildiğini söyledi. Siirt'te ilk kez Üniversite, Tarım Müdürlüğü ve Fıstık Üreticiler Birliği'nin bir arada sahaya çıkarak öğrenciler ve çiftçilere uygulamalı eğitim verildiğini aktaran Aslan, "Bu çalışma gerek bizlere ve gerekse bağ sahiplerine büyük faydası olacağına inanıyoruz. Burada bulunan fakülte öğrencileri gibi tüm bağ sahipleri modern tarım teknikleri hakkında bilgiler aldı" ifadelerinde bulundu.

Fıstık Bahçesinde Uygulamalı Eğitim

Fıstık Bahçesinde Uygulamalı Eğitim

Fıstık Bahçesinde Uygulamalı Eğitim

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim