• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Fıs Snowboard Dünya Kupası 27 Şubat’ta Erciyes’te Yapılacak

Fıs Snowboard Dünya Kupası 27 Şubat’ta Erciyes’te Yapılacak
Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) ve Türkiye Kayak Federasyonu'nun işbirliğiyle "2016 FIS Snowboard Dünya Kupası" Erciyes'te yapılacak.

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) ve Türkiye Kayak Federasyonu'nun işbirliğiyle "2016 FIS Snowboard Dünya Kupası" Erciyes'te yapılacak. Erciyes'in dünya markası olduğunun tescili olacak olan şampiyonanın müjdesini Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret eden Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar verdi. Başkan Mustafa Çelik, "Erciyes'i layık olduğu yere çıkaracağız" dedi.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti ve dünya şampiyonası müjdesi verdi. Yarar şöyle konuştu: "Buraya güzel bir müjde vermek için geldik. 27 Şubat'ta paralel slalom dünya kupasının bir ayağını Kayseri'ye almayı başardık. Geçen sene Avrupa Kupası seviyesinde yaptığımız yarışın dünya şampiyonasını yapacağız. Geçen hafta resmi imzaları attık ve hayırlı olsun demeye geldik. Artık Kayserimiz ve Erciyes dünya kupası yapılacak bir şehir ve bir dağ haline gelmiştir. Bu Kayseri'nin dünya tarafından tescil edilmesi anlamına gelecek. Müsabakalar uluslararası kanallardan naklen yayınlanacak. Hem ülkemiz hem Kayseri için çok büyük bir gelişmenin sembolü olacak. Kayseri'ye ve ülkemize hayırlı olsun."

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de şampiyonanın alınmasından dolayı Kayak Federasyonu'na teşekkür etti. Kayseri'nin marka değerini artırmak için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Çelik, "Kayseri'yi geliştirebilmek ve dünyaya açabilmek için en kolay imkan Erciyes. Avrupa Kupası seviyesinde yaptığımız yarışmanın dünya ayağının yapılması bizim için çok önemli. İnşallah yüzümüzün akıyla gerçekleştiririz ve Erciyes'i de layık olduğu yere çıkarırız" dedi.

Ziyaretinde dünyadaki önemli kayak merkezlerinin büyük yarışlarla ve organizasyonlarla tanındığını da belirten Erol Yarar, "Biz de bu metodu izliyoruz. Kayseri'de devrimci bir belediye modeli var. Örnek gösterilecek bir durum. Yapmış olduğu şirketleşme modeli de örnek gösterilecek şekilde. Erciyes dağı özel sektör mantığı ile yönetiliyor. Burada uluslararası normlar benimseniyor. Böyle bir şehre bir federasyonun uluslararası bir organizasyon almaması vizyon körlüğü olurdu" dedi. Kayak Federasyonu Başkanı Yarar, Dünya Şampiyonası'na dünyanın en iyi sporcularının katılacağını ve Erciyes'in tanıtımını en iyi şekilde bu sporcuların yapacağını kaydetti.

Fıs Snowboard Dünya Kupası 27 Şubat’ta Erciyes’te Yapılacak

Fıs Snowboard Dünya Kupası 27 Şubat’ta Erciyes’te Yapılacak

Fıs Snowboard Dünya Kupası 27 Şubat’ta Erciyes’te Yapılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim