• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Fırtına Ve Hortum Antalya’da Seraları Yerle Bir Etti

Fırtına Ve Hortum Antalya’da Seraları Yerle Bir Etti
Antalya'da dün akşam saatlerinde fırtına ve sağanak yağmurla birlikte gelen hortumda Aksu ilçesinde 200 dönüm, Demre ilçesinde ise 800 dönüm tarım arazisinin...

Antalya'da dün akşam saatlerinde fırtına ve sağanak yağmurla birlikte gelen hortumda Aksu ilçesinde 200 dönüm, Demre ilçesinde ise 800 dönüm tarım arazisinin zarar gördüğü belirtildi.

Antalya'nın Demre ve Aksu ilçelerinde dün akşam etkili olan fırtına ve sağanak yağmur beraberinde hortumu getirdi. Hortum, Aksu'nun Güzelyurt ve İncikpınarı mahallerinde evlerin çatısını uçururken, seraları yerle bir etti. Evlerin çatıları seraların üzerine uçunca seralardaki ürünler de büyük zarar gördü. Deniz üzerinde oluşan hortum nedeniyle Demre'de yaklaşık 800 dönüm, Aksu ilçesinde ise yaklaşık 200 dönüm örtülü tarım alanının zarar gördüğü açıklandı. Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri ise hasar tespit çalışmalarına başladı.

ANTALYA AYNI FELAKETİ 15-20 YIL ÖNCEDE YAŞADI

Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, hortumun ardından Aksu ilçesinde incelemelerde bulundu. Antalya'da 15-20 yıl önce de aynı felaketin yaşandığını belirten Alp, "Antalya çanağında bu olaylar güncel hale geldi. Aksu ve Demre ilçesinde de yaşandı. Denizden oluşan hortum evlerin çatısını, caminin minaresini ve seraları yerle bir ederek geçmiş. Tarım İl Müdürlüğü ile İlçe Tarım Müdürlükleri'nin hasar tespitlerini yaptıktan sonra ivedilikle devletimizin çiftçiye yardım etmesi gerekir" dedi.

BİN DÖNÜM TARIM ARAZİSİ ZARAR GÖRDÜ

Hortumun zararının büyük olduğunu ifade eden Nazif Alp, "Demre'de şuana kadar edindiğimiz bilgiye göre yaklaşık 800 dönüm sera zarar görmüş. Aksu'da ise yaklaşık 200 dönüm alan zarar gördü. Seraların dönümünün masrafı 15 ile 50 bin lira arasında değişiyor. Daha modern seraların zararı daha büyük. Zararı dönüm bazı baktığımız zaman çıkartırız" diye konuştu.

Hortumun bir anda oluştuğunu belirten İkmal Ayaz, "Saat 19.30 gibi bir afet oldu. Evinin önündeki çatı ve çardak seranın üzerine uçtu. Altında kalmadığımıza şükür ediyoruz" ifadelerini kaydetti.

Evinde ve serasında hasar oluşan Osman Ayaz da "İlk önce evimin yanındaki caminin minaresi yıkıldı. Önce bir uğultu duyduk ardından evin çardağı vardı o, seranın üzerine yıkıldı. Seramda domates, biber ve patlıcan vardı. Şu an ürün kaldıramayacağım. Ürünüm bitti" dedi.

80 yaşındaki Hatice Altundaş ise yerle bir olan serasının başında gözyaşlarına boğuldu. Altundaş, "Akşam büyük bir gürültü ile geldi. Seraları yıktı geçti. Seranın içinde marul vardı. Her şey yarım saat içinde gitti" dedi.

Cemile Altuntaş, "Ben camdan dışarıya bakıyordum. Dumanlar çıkarak geldi. Deniz dalgası gibi bir şey geldi her şeyi aldı gitti" diye konuştu.

Fırtına Ve Hortum Antalya’da Seraları Yerle Bir Etti

Fırtına Ve Hortum Antalya’da Seraları Yerle Bir Etti

Fırtına Ve Hortum Antalya’da Seraları Yerle Bir Etti

Fırtına Ve Hortum Antalya’da Seraları Yerle Bir Etti

Fırtına Ve Hortum Antalya’da Seraları Yerle Bir Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim