• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

First Lady Obama Arabistan'ı karıştırdı

First Lady Obama Arabistan'ı karıştırdı
Suudi Arabistan'ın yeni kralı Salman'la görüşmek ve taziyelerini iletmek için başkent Riyad'a giden ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'nın örtünmemesi ülkede tepki çekti.

ABD Başkanı Barack Obama, Suudi Kralı Abdullah’ın ölümü nedeniyle taziyelerini iletmek ve yeni Kral Selman ile buluşmak üzere dün Hindistan’dan Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a geçti.

Obama, havalimanında Suudi Kralı Selman, Veliaht Prens Mukrin bin Abdülaziz, ikinci Veliaht ve İçişleri Bakanı Prens Muhammed bin Nayif’in yanı sıra birçok bakan, prens, askeri ve üst düzey yetkili tarafından resmi törenle karşılandı. Obama’ya gezisinde First Lady Michelle Obama’nın yanı sıra ABD üst düzey istihbarat ve askeri yetkilileriyle birlikte Bush ve Clinton döneminin üst düzey isimleri de eşlik etti.

DEVLET TELEVİZYONU BUZLADI

Öte yandan, Michelle Obama ziyarette pantolon üzerine uzun bir ceket giymeyi tercih ederken, bazı Batılı kadın konukların yapmış olduğu gibi başını örtmedi. Başkent Riyad'daki törende bazı üst düzey Suudi yetkililerin Michelle Obama'nın elini sıkmadığı görüldü. Kimi Suudi sorumlular ise ABD'li First Lady'nin elini sıkmaktan çekinmedi.

Ülkedeki birçok kişi Twitter üzerinden Michelle Obama'ya tepki gösterdi. Suudi kullanıcılar, First Lady Obama'nın Endonezya ziyaretinde başını örttüğüne dikkat çekerek, "Neden Suudi Arabistan'da örtünmedi" sorusunu sordu. Suudi Arabistan devlet televizyonunun Michelle Obama’nın yüzünü yayın sırasında buzladığı öne sürülse de, bu iddia yalanlandı.

İNSAN HAKLARI İHLALLERİNE RAĞMEN...

Obama’nın delegasyonunda, Dışişleri Bakanı John Kerry ve CIA Direktörü John Bennan da yer aldı. Siyasi yorumcular, böylesine üst düzey bir heyetle Riyad’a giden ABD’nin insan hakları ihlallerine rağmen Suudi Arabistan’a verdiği önemi vurguladığını belirttiler. Petrol politikalarının yanı sıra terörle mücadelede de Suudiler, ABD’nin önemli bir müttefiki.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim