• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Fırat Yılmaz Çakıroğlu davası yarın devam edecek

Fırat Yılmaz Çakıroğlu davası yarın devam edecek
İzmir Ege Üniversitesi'nde, 20 Şubat 2015 tarihinde çıkan olaylarda Ülkü Ocakları Üniversite Sorumlusu olan Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf...

İzmir Ege Üniversitesi'nde, 20 Şubat 2015 tarihinde çıkan olaylarda Ülkü Ocakları Üniversite Sorumlusu olan Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili davanın öğleden sonraki bölümünde tutuksuz sanıklar dinlendi. İzleyici ve basın mensuplarına kapalı olarak yapılan 1'i tutuklu 32 sanıklı duruşmada, 14 tutuksuz sanık hazır bulundu. Sabah 10.00'da başlayan ve 16.00'ya kadar devam eden duruşmada sanıklar B.C. ve F.Y. ifade verdi. Mahkeme heyeti, iki kişinin ifadesinin ardından duruşmaya yarın 09.30'da devam edilmek üzere ara verdi.

Kapalı duruşma kararı alan mahkeme heyeti tarafından duruşmayı sadece MHP milletvekillerinin izlemesine izin verildi. Sabah duruşma başladığında bir süre duruşmayı izleyen daha sonra salondan çıkartılan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP İl Başkanı Nejat Karataş ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Son dönemde ODTÜ tartışmalarını gündeme getiren Kılavuz, şunları kaydetti: "Sayın Cumhurbaşkanım, sen ODTÜ'deki bir takım hadiselere sesini yükseltirken, kınarken, niye Ülkücü gençlik şehit edilirken neden bir cümle etmedin? Sayın Başbakan aynı şekilde birçok üniversite meselesiyle ilgili sesini yükseltirken neden Dumlupınar Üniversitesi'nde, Ege'de şehit edilen Çakıroğlu için sesini çıkarmadın. Devlet yetkilileri samimi olmaya çağırıyorum."

Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun üniversitede yaşanan olaylarla ilgili devletin bütün yetkililerine defalarca çağrıda bulunduğunu da hatırlatan Kılavuz, şu ifadeleri kullandı: "Kardeşimiz dilekçeler topladı, basın açıklamaları yaptı ancak hiçbir sonuç alamadı. Emniyetin, istihbaratın yetkilileri bu meseleleri çok iyi şekilde biliyorlardı. Kimse bunu ciddiye almadı. İzmir Emniyet Müdürü Celal bey acaba bu meseleler gelişirken ne işle meşguldü? Ya da Ege Üniversitesi'ndeki yetkililer polis, istihbarat, dekan, öğretim görevlileri ne işle meşguldüler acaba? Onlarca kez uyarılmalarına rağmen hiçbir şey yapılmadı."

Ege Üniversitesi'nde yaşanan olayın başından sonuna kadar komplo ve organizasyon olduğunu düşündüğünü de ifade eden Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz, Çakıroğlu'nun kahpece, kalleşçe şehit edildiğini, Türk milletinin ve ülkücülerin namusu olduğunu söyledi. Kılavuz, olayın basında karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası olarak yansıtılmasının üzüntü verici olduğunu da belirtti. Çakıroğlu'nun hayatını kaybetmesinde "açılım, saçılım, barış" gibi sözleri ortaya koyanların da sorumluluğu olduğunu savundu.

EMNİYET MÜDÜRÜ KAFANI YASTIĞA KOYDUĞUNDA RAHAT UYUYABİLİR MUSUN?

Devlet yetkililerini üniversitelerde yaşanan olaylara karşı net tavır sergilemeye davet eden Kılavuz, şöyle konuştu: "Ege Üniversitesi'ne nasıl müdahale edilmediyse ODTÜ'de yapılanlara, Hacettepe'de yapılanlara yaptırım uygulanmıyor. Hiç mi utanmıyorsunuz? Devletin yetkilileri samimi değillerdir. Emniyet kapıda beklerken üniversitelerin içi yanıyor. Emniyet Müdürü Celal Bey'e sesleniyorum, sen huzurlu musun, kafanı yastığa koyduğunda rahat uyuyabiliyor musun? Dekan, sen çocuğunun yüzüne bakabiliyor musun? Rektöre sesleniyorum, vicdanen rahat mısınız, yüzleriniz kızarıyor mu, utanıyor musunuz, sıkılıyor musunuz? Başka Fırat'lar şehit olmaması için devletin yetkilileri vazifelerini samimiyetle yapsınlar. Herkes üzerine düşeni yaptığında bu meseleler yaşanmayacaktır."

Kılavuz, Türk adaleti ve mahkeme heyetine güvendiklerini de sözlerine ekledi. Duruşma boyunca İzmir Adliyesi önünde bekleyen Ülkücü gençler, basın açıklamasının ardından İstiklal Marşı okuyarak adliyeden ayrıldı.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu davası yarın devam edecek

Fırat Yılmaz Çakıroğlu davası yarın devam edecek

Fırat Yılmaz Çakıroğlu davası yarın devam edecek

Fırat Yılmaz Çakıroğlu davası yarın devam edecek

Fırat Yılmaz Çakıroğlu davası yarın devam edecek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim