• BIST 9548.09
  • Altın 2493.983
  • Dolar 32.5008
  • Euro 34.5803
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 25 °C

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü bildiriyi ihanet belgesi olarak nitelendirdi

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü bildiriyi ihanet belgesi olarak nitelendirdi
Elazığ Fırat Üniversitesi Rektörlüğü, "Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifi'nin yayınladığı bildiriyi ihanet belgesi olarak nitelendirdi.

Elazığ Fırat Üniversitesi Rektörlüğü, "Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifi'nin yayınladığı bildiriyi ihanet belgesi olarak nitelendirdi.

Terör örgütüne yönelik operasyonlar ile sokağa çıkma yasaklarına ilişkin bildiri yayınlayan 89 üniversiteden bin 128 akademisyenin, "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildirisi, rektörlük tarafından yapılan yazılı açıklama ile kınandı. Rektörlük'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde Doğu ve Güneydoğu vilayetlerimizde, eli ve kafası kanlı terör örgütüyle mücadele kapsamında gerçekleşmekte olan, bölge halkını korumaya yönelik operasyonlarla ilgili, kendisini aydın ve akademisyen olarak tanımlayan bazı kişilerin, güvenlik güçlerimize karşı başlattıkları iftira ve karalama kampanyasını esefle izlemekteyiz. 30 yılı aşkın bir süredir, milletimizin başına musallat olmuş, sahibi belli olmayan ve çocuk, yaşlı, masum ayırt etmeden katleden bu vahşi örgütle, yaşamlarını vatanı ve milleti adına hiçe sayarak kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerimizi, işkence, kötü muamele, kasıtlı ve planlı kıyım yapmakla suçlayan bu kişilerin, insan olan herkeste bulunması gereken doğruyla yanlışı ayırt etme yeteneğini kaybetmiş olduklarını düşünmekteyiz. Terör örgütünün değil de devletin vatandaşlarına şiddet uyguladığını iddia edecek kadar cehalet içinde olan bu kişiler; yaşamları boyunca kendi vatanlarına karşı düşmanca tutum içinde olmayı bir marifet ve vatan düşmanlarını sevindirmeyi bir mutluluk vesilesi saymaktalar. Söz konusu güruh, devletin kendi vatandaşlarını açlık ve susuzluğa mahkum ettiğini iddia ederken, bölgedeki mevcut halin tek sorumlusu olan bu taşeron örgütten hiç bahsetmeyerek terör örgütü ve onun sahiplerine karşı duydukları sempatiyi de ortaya koymaktadırlar. Bu ihanet belgesine imza atan şahıslar bilmelidir ki vatan ve millet söz konusu olduğunda milletin her ferdi, canı dahil olmak üzere, binlerce yıldır nasıl fedakarlıkta bulunmaktan çekinmediyse bundan sonra da üzerine düşeni tereddüt etmeden yapacaktır."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim