• BIST 9546.08
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Fırat Çakıroğlu, Ölümünün Birinci Yılında Dualarla Anıldı

Fırat Çakıroğlu, Ölümünün Birinci Yılında Dualarla Anıldı
İzmir'de Ege Üniversitesi kampüsünde çıkan kavgada öldürülen Ülkü Ocakları'nın üniversite sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu, ölümünün birinci...

İzmir'de Ege Üniversitesi kampüsünde çıkan kavgada öldürülen Ülkü Ocakları'nın üniversite sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu, ölümünün birinci yılında Bornova Meydanı'nda dualarla anıldı.

Ege Üniversitesi'nde, iki grup öğrenci arasında çıkan kavgada, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu, ölümünün birinci yılında, önce Pınarbaşı Mezarlığı'nda bulunan kabri başında, daha sonra da Bornova Meydanı'nda düzenlenen törende anıldı.

Bornova'da düzenlenen törene, Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erdem ve babası Fuat Çakıroğlu'nun yanı sıra Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz ve Fırat Çakıroğlu'nun arkadaşları, yakınları ve Ülkü Ocakları üyesi 2 bine yakın kişi katıldı. Ömrünün baharında hayata veda eden Çakıroğlu için Kur'an-ı Kerim tivaleti yapıldı, lokma dağıtıldı. Törene ellerinde Türk Bayrağı ile gelen vatandaşlar, Fırat Çakıroğlu için dua okudu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Geçen Şubat ayında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde formasyon dersleri alan iki grup öğrencinin bir süredir yaşadıkları gerginlikler sonrasında yaşanan kavgada, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu, iddiaya göre terör örgütü yandaşları tarafından öldürüldü. Olaydan sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, değişik zamanlarda gözaltına alınan 32 sanıktan Sosyoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi Nurullah S. tutuklanırken, 31 kişi de serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat, tutuklu sanık Nurullah S., "kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama suçlarından ömür boyu ve 69 yıl, diğer 27 sanık ise "suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek ve yaralama" suçlarından 5 ile 48 yıl arasında değişen zamanlarda hapis istemiyle yargılanmaları için dava açtı.

Fırat Çakıroğlu, Ölümünün Birinci Yılında Dualarla Anıldı

Fırat Çakıroğlu, Ölümünün Birinci Yılında Dualarla Anıldı

Fırat Çakıroğlu, Ölümünün Birinci Yılında Dualarla Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim