• BIST 9704.31
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Finlandiya Eğitim Kampında Eğitim Sistemi İncelendi

Finlandiya Eğitim Kampında Eğitim Sistemi İncelendi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden, Yrd.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden, Yrd. Doç. Dr. Şermin Metin, "Koulu Education Grup Ltd." tarafından Finlandiya'da gerçekleştirilen "Innovation Camp" (İnovasyon Kampı) programına katıldı.

Yapılan programın, Finlandiya Eğitim Sistemi ve Öğretmen Eğitimine Yönelik çalışmalardan oluştuğu belirtildi.

Koulu Education Grup tarafından Finlandiya'da gerçekleştirilen Innovation Camp programına katılan Şermin Metin, "Joensuu" şehrinde yapılan 3 günlük eğitim kampı, Eastern Finland Üniversitesi'nde öğretim üyelerinin bilgilendirmesi ile yapıldığını anlattı. Kamp boyunca Finlandiya Eğitim Sistemi hakkında bilgi verilen eğitim ortamları ve eğitim uygulamaların gözlenerek bilgilerle desteklendiğini anlatılırken, Fin eğitim sisteminde önemli bir yere sahip olan her kademedeki öğretmen eğitimleri, öğretmenlerin kişisel gelişimi ve eğitim uygulamalarının gözlendiği söylendi. Finlandiya'daki eğitim kurumları ve bu kurumların fiziki yapısı ve eğitim programları ve uygulamaları hakkında geniş bilgilendirme yapılan kamp, öğretmen ve yöneticilerle oturumlar düzenlenerek eğitim programları ve uygulamaları hakkında bilgi alınarak yapıldı. Ayrıca çocukların eğitim ve gelişimini destekleyen sanat, spor etkinlikleri ve kurumlar, incelenen konular arasında yerini aldı. Kampa katılan HKÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şermin Metin, "Eğitim kampının temel amacı eğitimci olarak benim kişisel gelişimime olduğu kadar öğretmen yetiştirmeye dair bakış açımın güçlenmesinin önemli katkı sağlamıştır. 3 gün boyunca paylaşılan bilgiler ve elde edilen gözlem ve deneyimlerle başta Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Fakültesi olmak üzere, ülkemizdeki eğitim fakültelerinin öğretmen yetiştirme programlarına katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

Dr. Metin'in Finlandiya'da katıldığı program ve kazanımlarına ilişkin konuların, Şubat ayı içerisinde HKÜ'de bir seminer ile anlatacağını bildirdi. Seminer ile Dr. Metin'in elde ettiği deneyimlerin geniş gruplarla paylaşması hedeflendiği açıklandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim