• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Fındıkkıran Balesi Prömiyeri Sahnelendi

Fındıkkıran Balesi Prömiyeri Sahnelendi
Yeni yıl kutlamaları ile özdeşleşmiş ve dünyanın en çok sahnelenen bale eserlerinden birisi olan "Fındıkkıran" balesinin prömiyeri Haşim İşcan Kültür...

Yeni yıl kutlamaları ile özdeşleşmiş ve dünyanın en çok sahnelenen bale eserlerinden birisi olan "Fındıkkıran" balesinin prömiyeri Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Tchaikovsky'nin 1891 yılında bestelediği son bale eseri olma özelliği taşıyan "Fındıkkıran" balesi Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) tarafından Antalyalı sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenen eseri çok sayıda Antalyalı sanatsever izledi. Amadeus Hoffman'ın "Fındıkkıran ve Fareler Kralı" adlı masalından yola çıkılarak Alexander Dumas'ın yeniden yazdığı, ilk koreografisi Marius Petipa tarafından gerçekleştirilen "Fındıkkıran', dünyada en çok sahnelenen bale eserlerinden biri olma özelliğini koruyor.

Küçük Alman kız Clara Stahlbaum'un yeni yıl hediyesi olarak aldığı fındıkkıran oyuncağı ile ilgili rüyalarını konu alan büyü-masal tarzı bir eserde, Clara rolünde Müge Ünal ve Fındıkkıran Prens rolünde Yağızhan Danış izleyici karşısında oldu. Şeker Perisi'ni Laroslova Volkova, Şeker Prens'i Tolga Burçak, İyilik Perisi'ni Esra Taner, Drosellmayer'i Evren İskender, Fındıkkıran'ı Umut Çaltekin, Clara'nın erkek arkadaşını Yağızhan Danış ve Kral Fare'yi Cenk Şahinalp canlandırdı. Reji ve koreografisi Mehmet Balkan'a ait olan eser, ANTDOB Orkestra Şefi Hakan Kalkan tarafından yönetildi. Lale Balkan'ın sahne yönetmeni olduğu eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Aydan Çınar ve ışık tasarımı Mustafa Eski'ye ait. İki perde olarak sahnelenen ve yaklaşık iki saat süren gösteri sonunda sanatçılar izleyenler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Eser 22-24-26 Aralık 2015 ve 5-7 Ocak 2016 tarihlerinde Haşim İşcan Kültür Merkezi Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) sahnesinde yeniden sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Fındıkkıran Balesi Prömiyeri Sahnelendi

Fındıkkıran Balesi Prömiyeri Sahnelendi

Fındıkkıran Balesi Prömiyeri Sahnelendi

Fındıkkıran Balesi Prömiyeri Sahnelendi

Fındıkkıran Balesi Prömiyeri Sahnelendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim