• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Fındık ve seracılığa bilimsel imza

Fındık ve seracılığa bilimsel imza
Ordu Üniversitesi (ODÜ) ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) arasında "Fındıkta verim ve kalitenin arttırılması"...

Ordu Üniversitesi (ODÜ) ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) arasında "Fındıkta verim ve kalitenin arttırılması" ile "Polikarbon Seracılığın Yaygınlaştırılması" projesi kapsamında protokol imzalandı.

İmza töreninde bir konuşma yapan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, bölgede yürütülen seracılık faaliyetlerinin bir ileri seviyeye çıkarılması ve dünyada en fazla üretimi Doğu Karadeniz'de yapılan fındıkta verim artışının sağlanması ve seracılık faaliyetlerinin arttırılması için DOKAP ile protokol imzaladıklarını söyledi.

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, "Ekonomik Ömrünü Tamamlamış Fındık Plantasyonlarının Rehabilitasyon ve Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi'nin DOKAP bölgesindeki fındık alanlarının yüzde 97'sine sahip olan Ordu, Giresun, Samsun ve Trabzon illerinde uygulanacağını açıkladı. Bu proje ile bölgenin ekonomik can damarı olan fındık sektörünün iyileştirilmesi, ekonomik ömrünü tamamlamış olan fındık bahçelerinin rehabilite edilmesi, kalitesinin artırılması, daha az alandan daha kaliteli verimin alınması ve bunun da pazar katma değerini yükseltmesinin amaçlandığını belirtti.

Yüce, bu projenin fındık alanlarının yüzde 97'sine sahip olan Ordu, Giresun, Samsun ve Trabzon illerinde uygulanacağını açıkladı.

Yüce ayrıca DOKAP Bölgesi Polikarbon Seracılığın Yaygınlaştırılması Projesi ile Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ar-Ge alanında Altınordu, Çarşamba ve Akçaabat ilçelerinde uygulama seraları kurulacağını kaydetti.

Protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Machael Arıcılık A. Ş. Yönetim Kurulu üyeleri, Üniversitemiz Ziraat Fakültesinden akademisyenler, Ordu ve Giresun Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Fındık ve seracılığa bilimsel imza

Fındık ve seracılığa bilimsel imza

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim