• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Fındık pazara indi

Fındık pazara indi
Ordu'da hasat sezonunun başlamasının ardından bazı üreticiler, kurutulmuş kabuklu fındığı kilogramı 10 liradan satışa sundu.

Ordu'da hasat sezonunun başlamasının ardından bazı üreticiler, kurutulmuş kabuklu fındığı kilogramı 10 liradan satışa sundu.

Kentte 25 Temmuz'dan bu yana hasat edilen fındık, harmanlandıktan sonra kurutularak satışa sunulmaya başlandı. Özellikle borcu olan ve gurbetten gelen üreticiler tarafından satışa sunulan kabuklu fındık, kilogramı 10 liradan alıcı buluyor.

Fındığını pazara indiren üreticilerden Uğur Kılıç, pazara 63 kilogram fındık indirdiğini ve karşılığında ise yaklaşık 700 lira para aldığını söyledi. 

Bu sezon yaşanan zirai don nedeniyle ürününün ciddi şekilde azaldığına dikkati çeken Kılıç, "Bu nedenle erken topladığımız ürünümüzü erken pazara indirdik. Fındığın kilogramı 10 lira seviyelerinde. Bu rakamının daha da artacağına inanıyorum ancak ben ihtiyacımdan dolayı fındığımı sattım. Başka üreticilere ürünlerini bekletmelerini tavsiye ederim" dedi. 

Fındık tüccarı Evren Enginyurt ise yeni sezon fındığının artık pazara inmeye başladığını belirterek, "Gelen ilk fındığı kilogramı 10 liradan satın aldık ancak bu seneki fındıkta kalite sorunu gözlemledim. Gelen fındıkların randımanı oldukça düşük. Bunu da kurak hava ve zirai dona bağlıyorum" diye konuştu. 

Enginyurt, fındığın ilerleyen günlerde hızla pazara ineceğini düşündüğünü ancak bu yıl birçok üreticinin ürünlerini elinde bekleteceğini tahmin ettiklerini sözlerine ekledi. 

- "Fındığı pazara erken indirmeyin" uyarısı 

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt de üreticileri uyararak, ürünlerini pazara erken indirmemelerini istedi. 

Fındığın kilogramının 10 lira olduğunu anlatan Cörüt, "Bu rakam önümüzdeki günlerde hızla artacak. Çünkü üreticinin elinde ürün yok. Arz talep durumuna göre fındık fiyatlarının artmasını bekliyoruz. Üreticilerimiz de bu düşünceyle ürünlerini pazara indirmekte acele etmesinler. Fındıklarını bir süre bekletsinler" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim