• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Fındık Fiyatının Düşmesi Emlak Piyasasını Vurdu

Fındık Fiyatının Düşmesi Emlak Piyasasını Vurdu
Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, fındık fiyatlarındaki düşüşün, ekonominin fındığa bağlı olduğu illerde emlak piyasasını...

Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, fındık fiyatlarındaki düşüşün, ekonominin fındığa bağlı olduğu illerde emlak piyasasını olumsuz etkilediğini belirterek, "Fındığın 12-13 TL olduğu sezon başında bir ayda yaptığımız gayrimenkul satışının bu günlerde yüzde 50'sini yapamıyoruz. Bunun tek sebebi fındık fiyatlarının düşmesi" dedi.

Türkiye'nin en önemli ihraç ürünlerinden olan ve üretiminde Ordu'nun başı çektiği fındıkta fiyat düşüşleri önlenemiyor. Ordu'da serbest piyasa da 8 TL'ye, bazı ilçe borsalarında ise 8 TL'nin de altına inen fındık fiyatları üreticinin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşunu (STK) da tedirgin ediyor. Ordu'da fındık fiyatlarından en çok etkilenen sektörlerin başında inşaat sektörü yer alıyor. İl genelindeki birçok emlak ve gayrimenkul danışmanı fındık fiyatlarına bağlı olarak satışların düştüğünü belirtiyor.

"GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ OLUMSUZ ETKİLENDİ"

Konuya ilişkin açıklama yapan Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, fındıkta yaşanan fiyat düşüşlerinin emlak piyasasını alt üst ettiğini söyledi. Bu durumun gayrimenkul satışlarına olumsuz yansıdığına dikkat çeken Yüce, "Fındık fiyatlarında zaman içerisinde yaşanan fiyat düşüşleri inşaat sektörünü ve gayrimenkul sektörünü çok olumsuz etkiledi. Bu durumdan etkilenmemizin en büyük sebebi Ordu ve Giresun gibi illerin tek geçim kaynağının fındık olması. Yaşanan düşüşler, yerel ölçekli alacıların fındığını satmamasına, bu da ekonominin durmasına sebep oluyor. Biz emlak müşavirleri olarak fındığın 12-13 TL olduğu sezon başında bir ayda yaptığımız gayrimenkul satışının bu günlerde yüzde 50'sini yapamıyoruz. Bunun tek sebebi fındık fiyatlarının düşmesi" diye konuştu.

"FINDIK PARA EDERSE, HER KESİMİN YÜZÜ GÜLER"

Fındığın bölge için çok önemli olduğuna ve fiyat düşüşlerinin önlenmesi gerektiğinin de altını çizen Yüce, "Fındık bölge halkının can damarı. Fındık para ederse esnafın, üreticinin, inşaat sektörünün kısacısı her alanda yüzler gülmeye başlar. Görünen o ki, fındık tekelleşmiş durumda. Devletimizin kesinlikle bu duruma el koyması lazım. Fındık fiyatlarının normale dönmesi Ordu ve Giresun illerinde her kesimin rahatlanmasına sebep olacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim