• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Final Okulları Öğrencileri Gazeteciliği Tanıdı

Final Okulları Öğrencileri Gazeteciliği Tanıdı
Final Okulları tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen "Yerel Medya Konferansında" öğrenciler medya ve gazeteciliği yakından...

Final Okulları tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen "Yerel Medya Konferansında" öğrenciler medya ve gazeteciliği yakından tanıma imkanı buldu.

Okulun Konferans Salonu'nda düzenlenen "Yerel Medya Konferansı'nın açılış konuşmasını yapan Final Okulları Kurucu Başkanı Mehmet Karataş, "Okulumuzu ilk defa yerel basınımızın güzide mensuplarına göstermek, siz değerli öğrencilerimizi de onlarla bir araya getirmek istedik. Basın hayatımızın içinde bize haberleri anında servis eden meslek grubudur. Özellikle onlarla bir sıcak temasımız olsun istedik" dedi.

Programda konuşan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ise, Çalışan Gazeteciler Günü'nün tarihi hakkında öğrencilere bilgi verdi. Açılış konuşmalarının ardından Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Veli Altınkaya yönetimindeki konferansa geçildi.

Altınkaya konuşmasında televizyon hakkında bilgiler vererek, televizyon tarihi ve Türkiye'deki ilk yayından bugüne kadar gelişen süreci öğrencilere aktardı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Kayseri Anadolu Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Sena Kösedağ, yerel medya hakkında bilgiler vererek yerel gazetelerin karşılaştığı sorunları öğrencilere aktardı.

Kitle iletişim araçlarının önemine değinen Kösedağ, yerel gazetelerin milli mücadeleye verdiği önemin de altını çizdi. Yerel gazetelerin yaygın gazetelere göre daha fazla önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Mehmet Sena Kösedağ, yerel gazetelerin okunmasını istedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan diğer isim olan İhlas Haber Ajansı Kayseri Bölge Müdürü Cem Atakan da, ajans haberciliği ve ulusal gazetecilik konularında bilgilendirmeler yaptı.

Final Okulları Öğrencileri Gazeteciliği Tanıdı

Final Okulları Öğrencileri Gazeteciliği Tanıdı

Final Okulları Öğrencileri Gazeteciliği Tanıdı

Final Okulları Öğrencileri Gazeteciliği Tanıdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim