• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Filografi sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu

Filografi sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu
Van'ın Tuşba Belediyesi tarafından hazırlanan "Yetim Gülerse Dünya Güler" konulu filografi sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Van'ın Tuşba Belediyesi tarafından hazırlanan "Yetim Gülerse Dünya Güler" konulu filografi sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından unutulmaya yüz tutmuş, çivilerin telle süslenmesiyle oluşturulan filografi sanatı gün yüzüne çıkarılıyor. Tuşba Belediyesi desteğiyle "Yetim Gülerse Dünya Güler" konulu filografi sergisinde elde edilen tüm gelirlerin yetim çocuklara bağışlanacağı bildirildi. Van AVM'de açılan serginin açılışını gerçekleştiren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, açılış sonrası filografi sanatçısı Adem Yıldırım'dan bilgi aldı. Daha sonra sergiyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Özgökçe, filografi sanatını yaygınlaştırmak için her türlü desteği sağlayacaklarını belirterek, "Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce unutmaya yüz tutmuş olan filografi sanatı gün yüzüne çıkıyor. Filografi sanatını bölgemizde yaygınlaştırmak amacıyla da hazırlık kurslarımız içerisinde üretilmiş olan bütün sanat eserlerinden elde edilen gelirlerin tümü yetim çocuklara bağışlanacak. Amacımız filografi sanatını bütün insanlara tanıtmak ve unutulmaya yüz tutmuş olan meslekleri, yeni meslekler içerisinde hak ettiği yeri alabilmesini sağlamaktır. Amacımız başta dezavantajlı gruplar olmak üzere bu mesleği öğrettikten sonra evlerde ve iş yerlerinde uygun atölyelerde üretmektir. Bu mesleği başta Van olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Elde edilen gelirlerin yetim çocuklara bağışlanacağı filografi sergisine tüm Vanlıları davet eden Başkam Özgökçe, "Buradan elde edeceğimiz gelirleri yetim çocukların yüzlerini bir nebze güldürebilmek için onlara bağışlayacağız. Van'ın zemheri döneminde "Yetim Gülerse Dünya Güler" sloganıyla bütün yetim kardeşlerimize ulaşacağız. Bütün bölge insanımızı filografi sergisine davet ediyoruz. Kurslarımıza ilgi ve alaka çok yükse oradadır. Filografi sanatını yaygınlaştırarak bu güzel mesleği herkese tattıracağız" şeklinde konuştu

Yaklaşık 40 eserin yer aldığı filografi sergisi, yarın saat 22.00'a kadar açık kalacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim