• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Filmekimi'nin programı belli oldu

Filmekimi'nin programı belli oldu
İstanbul ayağı 3-11 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan 14’üncü Filmekimi programı açıklandı.

FİLMEKİMİ'NE 46 FİLM KONUK OLUYOR

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu sene 14’üncüsü düzenlenen Filmekimi’nin programı belli oldu. Vodafone FreeZone sponsorluğunda, İstanbul ayağı 3-11 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek Filmekimi’nde, prömiyerini Sundance, Berlin, Cannes, Venedik, Toronto gibi festivallerde yapan ve bu festivallerden birçok ödülle ayrılan, Woody Allen, Noah Baumbach, Stephen Frears, Michel Gondry, Carlos Saura, Hirokazu Kore-eda, Nanni Moretti, Paolo Sorrentino gibi usta yönetmenlerin imza attığı, aralarında Hollywood yıldızlarının da rol aldığı 46 film izlenecek.

Filmekimi’nde Can Evrenol’un Baskın ve Ben Hopkins’in Hasret filmlerinin de Türkiye prömiyerleri yapılacak. 14. Filmekimi, İstanbul hariçinde Ekim ayı boyunca Ankara, İzmir, Trabzon, Bursa ve Edirne’yi de ziyaret edecek.


Başrollerini Marion Cotillard ve Matthias Schoenaerts'ın paylaştığı Pas ve Kemik..

BOL ÖDÜLLÜ, YILDIZLARLA DOLU FİLMLER

72. Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan Ödülü’ne layık görülen Lorenzo Vigas’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Uzaktan’ (Desde Alla) Filmekimi programında izleyicilerle buluşacak. Bunun dışında, başrollerini Emma Stone, Joaquin Phoenix ve Parker Posey’nin paylaştığı Woody Allen’ın son filmi ‘Mantıksız Adam’, Cannes’ın en büyük ödülü Altın Palmiye’yi kazanan ‘Pas ve Kemik’ ile ‘Yeraltı Peygamberi’ filmleriyle tanıdığımız Jacques Audiard’ın son filmi ‘Dheepan’, cannes film festivali’nde Vincent Lindon’a En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandıran ‘İnsanın Değeri’, Robert Eggers’a Sundance Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülünü kazandıran ‘The Witch’, Michel Gondry’nin Versailles’da geçirdiği çocukluk günlerinden esinlendiği son filmi ‘Mikrop ve Gazolin’, Berlin’de Büyük Jüri Ödülü alan Pablo Larrain’in filmi ‘El Club’, başrollerinde Salma Hayek ve Vincent Cassel’in yer aldığı Matteo Gerrone filmi ‘Bir Varmış Bir Yokmuş’, kadrosunda Benicio Del Toro, Tim Robbins, Olga Kurylenko gibi yıldız isimlerin yer aldığı ‘Mükemmel Bir Gün’ ve yine oyuncu kadrosunda Christian Bale, Cate Blanchett, Natalie Portman, Freida Pinto, Imogen Poots, Antonio Banderas gibi Hollywood yıldızlarının yer aldığı ‘Knight of Cups’ sinemaseverlerle buluşacak.

Ayrıca dünya prömiyerini bu ay Toronto Film Festivali’nin “Midnight Madness” seçkisi kapsamında gerçekleştiren Canan Evrenol’un aynı adlı kısa filminden uyarlanan ‘Baskın’ın Türkiye prömiyeri de Filmekimi’nde yapılacak.

Knight of Cups filminin yönetmenliğini Terrence Malick, üstleniyor...

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim