• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C

Film Gibi Olayın Sanığına 12.5 Yıl Hapis

Film Gibi Olayın Sanığına 12.5 Yıl Hapis
Samsun'da film senaryolarını aratmayacak öldürmeye teşebbüs olayından tutuklu yargılanan şahıs, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun'da film senaryolarını aratmayacak öldürmeye teşebbüs olayından tutuklu yargılanan şahıs, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun'un İlkadım ilçesinde 22 Nisan 2015 tarihinde Samsun-Ankara yolu üzerinde yaralı halde bir akaryakıt istasyonuna sığınıp araçla uçurumdan yuvarlandıklarını söyleyen 51 yaşındaki Ali Demir yardım istedi. Olay yerine polis ve ambulans sevk edildi. Hastaneye kaldırılan Ali Demir, tedavi altına alındı. Ali Demir, kaza sırasında yanında 52 yaşındaki Hamut B.'nin de bulunduğunu söyledi. Gece yapılan arama çalışmalarında araç ve diğer şahıs Hamit B. bulunamadı. Arama çalışmaları gün boyu devam ederken, araç İlkadım ilçesi Kalkanca Mahallesi'nden Kürtün Irmağı mevkisinden yaklaşık 100 metrelik uçurumdan yuvarlanmış olarak bulundu. AFAD ekipleri gün boyu uçurumun etrafında köpek yardımıyla kayıp olan Hamit B.'yi aradı ancak bulamadı. Polis, yaralı Ali Demir'in ifadesine yeniden başvurunca olay ortaya çıktı.

İddialara göre, Hamit B. ile Ali Demir'in Tekkeköy ilçesinin Başköy Mahallesi'nden oldukları, yıllar önce askere gitmemek için Hamit B.'nin Ali Demir'in kimlik bilgilerini kullanarak üzerinde kendi fotoğrafının yer aldığı nüfustan kimlik çıkarttığı ve yine Ali Demir adına kendisine pasaport aldığı ortaya çıktı. Hamit B.'nin Fransa'ya kaçtığı, hayatının geri kalan bölümünü de Ali Demir kimliği ile sürdürdüğü, Ali Demir adına şirket kurduğu, bankadan da kredi çektiği tespit edildi. Gerçek Ali Demir'in aldığı sakatlık maaşının kesilmesi üzerine olay ortaya çıkınca Hamit B.'nin bu olayı konuşup anlaşmak için Ali Demir ile buluştuğu, birlikte gezip dolaştıkları ve daha sonra Hamit B.'nin İstanbul'dan Ali Demir adına kiraladığı 07 ZG 992 plakalı otomobili içinde Ali Demir bulunduğu halde uçurumdan yuvarlayıp Ali Demir'den ve kredi borçlarından kurtulmaya çalıştığı, araç yuvarlanmadan önce kendisinin aşağı indiği ileri sürüldü. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri bütün bu ayrıntıları ortaya çıkarınca Ali Demir'in kimliğini kullanan Hamit B. hakkında yakalama kararı çıkarttı. Hamit B.'nin yurt dışına kaçma ihtimali göz önünde bulundurularak sınır kapılarına ve havalimanlarına bilgi verildi. 24 Nisan 2015 günü sabah saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Fransa'ya gitmek için hazırlık yapan özel bir firmaya ait uçakta bulunan Hamit B., yakalanarak gözaltına alındı. Yurt dışına çıkamadan yakalanan Hamit B.'nin üzerinde Ali Demir adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı, Ali Demir adına Türk pasaportu ve Fransız vatandaşı olduğu için D.P.B. yabancı ismini alıp, aldığı Fransız pasaportu da ele geçti. Olaydan sonra tutuklanan Hamit B. hakkında "kasten öldürmeye teşebbüs, mala zarar verme, tasarlayarak bir suçu gizlemek, başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak için öldürmeye teşebbüs" suçlarından dava açıldı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada kendini savunan Hamit B., "Ali Demir benim çocukluk arkadaşımdır. Türkiye'ye gelince benim evimde kalır. Ben ona bakarım ve benim evimin anahtarı da oradadır. Ben olmadığımda da evime gelir. Bana "iş kuralım" dedi. Onun adına nüfus cüzdanı çıkarttım. Kendi fotoğrafımı kullandım. Bununla pasaport aldım. İtalya'da sürücü belgesi aldım. Fransa'dan yardım alıyordum ve bu yüzden Ali Demir adına pasaportla Türkiye'ye giriş çıkış yapıyordum. Devamlı Türkiye'ye gelirsem yardım alamıyordum. Ali Demir adına şirkette kurdum, bu şirket daha faaliyete geçmedi. Türkiye'ye geldim. Ali Demir ile beraber kalıyorduk. Evde canımız sıkıldı. Ali bana "hadi gezelim, hem de araba sürelim" dedi. Araba kullanmaya merakı vardı ve benden araba kullanmayı öğretmemi istedi. Aracı Ali Demir kullanıyordu. Şehrin dışındaydık. Direksiyonda Ali vardı, ben aracın el frenini çektim. Araçtan indim. Araç çalışır vaziyetteydi. Ali aracı geri geri kaçırdı. Ben de bu sırada aracın uzağında tuvalet ihtiyacımı gidermeye çalışıyordum. Şoka girdim ve bir süre sonra kendime geldim. Olay yerine polis geldiğini görünce üzerimde Ali Demir adına kimlik olduğu için uzaklaştım. Kesinlikle Ali Demir'i öldürmek istemedim. Öldürmek amacım yoktu. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Mağdurum, beratimi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, Hamit B.'yi "beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak bir kişiyi suçu gizlemek ve delilleri ortadan kaldırmak amacıyla öldürmeye teşebbüs" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Film Gibi Olayın Sanığına 12.5 Yıl Hapis

Film Gibi Olayın Sanığına 12.5 Yıl Hapis

Film Gibi Olayın Sanığına 12.5 Yıl Hapis

Film Gibi Olayın Sanığına 12.5 Yıl Hapis

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim