• BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Filistlinli bakan toprağa verildi

Filistlinli bakan toprağa verildi
Dün Batı Şeria'da düzenlenen bir gösteride İsrail askerlerinin müdahalesi sonrası hayatını kaybeden Filistinli Bakan Ziyad Ebu Ayn bugün Ramallah'ta askeri törenle toprağa verildi.

55 yaşındaki Ayn'ın otopsisine katılan İsrailli ve Filistinli yetkililer bakanın kanamadan kaynaklanan damar tıkanıklığı sonucu öldüğünü doğruladı. Ancak kanamanın Filistinliler darptan, İsrailliler stresten kaynaklandığını söylüyor. 

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Filistinli baş patalojist Sabır Alul bakanın ölümünün doğal nedenlerden kaynaklanmadığını söyledi. Alul, "Ölüm sebebi darp, doğal sebepler değil. Ölüm nedeni kalbe yeterli kanın gitmemesi ve bunun sebebi de üzüntü ve stresin yarattığı travmadan dolayı koroner damarda iç kanamaya yol açması" dedi.

'BAKANIN HASTANEYE YETİŞMESİ ENGELLENDİ' 

Filistin kabinesinin üyelerinden Hüseyin El Şeyh de bakanın "darptan, biber gazı solumaktan ve tıbbi yardımın gecikmesinden dolayı" öldüğünü belirtti. El Şeyh İsrail güçlerinin bakanın hastaneye yetiştirilmesine engel olduğunu iddia etti. İsrail kaynakları ise Ebu Ayn'ın zaten kalp sorunları olduğunu ve stres nedeniyle kalp krizi geçirdiğini öne sürüyor. 

ZEYTİN AĞACI DİKMEK İÇİN GİTMİŞTİ 

Ziyad Ebu Ayn, Filistin Özerk Yönetimi'nde İsrailli yerleşimciler konusunda sorumlu olan bakandı. Ebu Ayn birçok kişiyle birlikte zeytin ağacı dikmek için gittiği Turmos Aya'da İsrail askerleri ile karşı karşıya gelmişti.

Görüntülerle bakanın askerlerle yaşanan itiş kakışta en önde olduğu ve askerlerden biri tarafından boynundan yakalanarak itilip hırpalandığı görülüyor. Asker protestoculara müdahale ediyor, biber gazı sıkıyor. Olay yerinde fenalaşan bakan, ambulansla hastaneye yetiştirilmeye çalışılırken yolda hayatını kaybetmişti.

Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, "Ebu Ayn barbarca bir saldırı sonucu şehit olmuştur" derken, İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon bakanın ölümünden dolayı üzgün olduklarını söylemişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim