• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Filistin Gazze için ayaklandı

Filistin Gazze için ayaklandı
On binlerce insan Gazze'ye doğru yürüyüşe geçti.

Mescid-i Aksa, Ramallah, Batı Şeria ve Ramallah ile Kudüs arasındaki Kalandiya bölgesinden on binlerce insanın Gazze'ye doğru yürüyüşe geçti. Yürüşlere engel olmak isteyen İsrail askerlerinin ateş açması sonucu Batı Şeriada iki Filistinli şehit oldu.

 

FİLİSTİN HALKI SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Ramallah'ta Kalandiya bölgesinde 20 binden fazla Filistinli Gazze'ye destek olmak ve İsrail'e karşı direnmek için sokağa döküldü.

Mescid-i Aksa'da da teravih namazı çıkışında halk yürüyüşe geçti. Kudüs'e doğru yürüyen kalabalık grupla İsrail askerleri arasında şiddetli çatışmalar meydana geliyor.

İsrail askerlerinin göstericileri dağıtmak için gerçek ve plastik mermi, göz yaşartıcı gaz bombası ve tazyikli su kullanması sonucu 2 Filistinli şehit olurken, 5'i ağır 200 kişi yaralandı.

İsrail askerleri, çıkan olaylarda 22 kişiyi gözaltına aldı.

HAMAS'TAN ZAFER İÇİN İNTİFADA ÇAĞRISI

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, yazılı açıklamasında, "Batı Şeria'daki halkımızı, Gazze'de hakiki ve fiili bir zafer elde edilmesi için kitlesel bir intifadaya ve İsrail düşmanıyla her türlü çarpışmaya çağırıyoruz" ifadesini kullandı.

GAZZE'DE BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine kara, hava ve denizden düzenlediği saldırılarda 190'ı çocuk, 97'si kadın ve 47'si yaşlı olmak üzere 805 kişinin yaşamını yitirdiğini, 5 bin 207 kişinin yaralandığını belirtti.

Günün ilk saatlerinde Gazze'deki tarım arazilerinin ve evlerin hedef alındığı saldırılarda 3 Filistinlinin daha şehit olduğunu ifade eden Kudra, ölenler arasında Deyru'l Belah kentinde evine saldırı düzenlenen hamile bir kadının da bulunduğunu kaydetti.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim