• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Filipinler'de kaçırılan 2 Kanadalıdan biri katledildi

Filipinler'de kaçırılan 2 Kanadalıdan biri katledildi
Kanada Başbakanı Justin Trudeau, geçen yıl Eylül ayında Ebu Sayyaf militanlarınca kaçırılan iki Kanadalıdan John Ridsdel'in öldürüldüğünü bildirdi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, geçen yıl Eylül ayında Ebu Sayyaf militanlarınca kaçırılan iki Kanadalıdan John Ridsdel'in öldürüldüğünü bildirdi.

Filipinler askeri, radikal gruplar tarafından kaçırılan 22 yabancı rehineyi kurtarmak için harekete geçti. Operasyonlar çerçevesinde hareket eden polisin Filipinler'in Sulu eyaletinde bir poşet içinde kesik bir baş bulduğu ve başın Kanadalı Ridsdel'e ait olduğu bildirildi. Ridsdel'in kafasının plastik bir torba içine yerleştirilerek motosikletli militanlar tarafından Pazartesi gecesi eyaletin Jolo kasabasına bırakıldığı bildirildi. Kanada Başbakanı Alberta Alberta eyaletinde yaptığı açıklamada, "bu iğrenç eylemin" arkasındaki sorumluların bulunması için Filipinli yetkililerin söz verdiğini aktardı. Alberta, saldırıyı kınarken Ridsdel'in ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Ülkenin güneyinde geçen yıl Eylül ayında Kanadalı vatandaşları kaçıran militanlar, 15 Nisan tarihinde de yayınlandıkları video ile rehineler için 8 milyon Kanada doları istemiş ve belirtilen süre dahilinde paranın ödenmemesi halinde rehinelerin öldürüleceği açıklamıştı. Kanada'ya verilen paranın son ödeme tarihi ise 25 Nisan olarak duyurulmuştu.

Başkent Manila'nın 950 kilometre güneyindeki söz konusu bölgede, Ebu Seyyaf ve militanlarının toplam 6 ülkeden 22 yabancıyı rehin tuttuğu tahmin ediliyor. Filipinler ordusu ve polisinden yapılan açıklamada ise rehinelerin kurtarılması için operasyonların devam ettiği açıklandı. 2 bin askeri personelin dahil olduğu operasyona, MG 520 roket ateşleme sistemine sahip helikopterler ve topçu birlikleri destek veriyor.

Öte yandan militanların rehineleri bırakmak için yüklü miktarda fidye istedikleri belirtiliyor.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim