• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Filenin Sultanları olimpiyat elemeleri için Ankara’da

Filenin Sultanları olimpiyat elemeleri için Ankara’da
2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri 4 - 9 Ocak tarihleri arasında Türkiye'de düzenlenecek.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri 4 - 9 Ocak tarihleri arasında Türkiye'de düzenlenecek. Elemeler öncesi basın toplantısında konuşan A Milli Bayan Voleybol Milli Takım Başantrenörü Ferhat Akbaş, "Evimize çok büyük bir hayali gerçekleştirmek için geldik." ifadelerini kullandı. A Milli Bayan Voleybol Takımı kaptanı Neslihan Demir Güler, daha önce olimpiyatlara katıldıklarını hatırlatarak, "Yine başarabiliriz." dedi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, A Milli Bayan Voleybol Milli Takımı Başantrenörü Ferhat Akbaş, milli takım kaptanı Neslihan Demir Güler ve oyuncular Gözde Kırdar, Eda Erdem Dündar ve Güldeniz Önal 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri öncesinde Başkent Spor Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.

"ANKARA SEYİRCİSİNDEN DESTEK BEKLİYORUZ"

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, böylesi önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Mutlugil, "Heyecan yaşıyoruz. Hazırlıklarımızda son aşamaya gelindi. Bir taraftan milli takımımız antrenmanlarını sürdürürken diğer taraftan da Türkiye Voleybol Federasyonu onlarca çalışanı organizasyonun kusursuz olarak tamamlamak için ciddi bir hazırlık içindeyiz. 5 gün boyunca milli takımımızın mücadelesine en büyük destek Ankara seyircisinden gelecek. Ankara seyircisinden destek bekliyoruz. Burası tüm dünya voleybolunun gözünde en prestijli voleybol organizasyonu." ifadelerini kullandı.

"RUSYA'YI MİSAFİRPERVERLİĞİMİZLE ANKARA'DA AĞIRLAMAK İSTİYORUZ"

Rusya'nın turnuvaya katılacağının hatırlatılması üzerine Mutlugil, "Yaşanan olaylardan dolayı başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak üzgünüz ama sporun bununla bir alakası yok. Sporun Fair-Play ilkeleri doğrultusunda, sevgi ve kardeşliği ülkeler arasında geliştirmekle görevliyiz. Biz daha fazla voleybol oynamak istiyoruz. Bu vasıtayla da aramızdaki uzun yıllara dayanan geçmiş dostluğu pekiştirmek istiyoruz. Rus Milli Takımı'nı da diğer tüm ülkeler karşıladığımız gibi her zamanki misafirperverliğimizle Ankara'da ağırlamak istiyoruz. Ankara, dünyanın her şehri kadar güvenli bir şehir. Biz emniyetimize her zaman güveniyoruz. Onlar gerekenleri yapıyor. Bu turnuvanın özelinde de güvenlik önlemlerimiz de alınacak." şeklinde konuştu.

"EVİMİZE ÇOK BÜYÜK BİR HAYALİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN GELDİK"

'Evimize çok büyük bir hayali gerçekleştirmek için geldik" diyen A Bayan Milli Voleybol Takımı Başantrenörü Ferhat Akbaş ise şöyle devam etti: "Bu salon büyük başarılar gördü. Bir önceki olimpiyat elemesinde Türkiye tarihinde ilk kez bayan takımımız ilk kez olimpiyatlara katıldı. Bunu tekrarlamak için elimizden geleni yapacağız."

"BAŞKAN'A KOVSANIZ DA GİTMEM, DEDİM"

Milli Takım Kaptanı Neslihan Demir Güler, turnuvanın Türkiye için önemli olduğuna dikkat çekti. "Tecrübeli oyuncular olarak son olimpiyat olabilir" diye devam eden Demir, "Daha önce olimpiyatlara katılmayı başardık, yine başarabiliriz. Umarım buradan birinci olarak çıkar ve Rio biletini alırız. Bunun için hazırız." açıklamasında bulundu.

Milli takımdan uzak kaldığı dönem ve rakiplerle ilgili gelen bir soru üzerine Neslihan, şu ifadeleri kullandı: "Başkanla yaptığımız konuşmalarda "Kovsanız da gitmem" demiştim. A milli takımda 17. senem. Hepimizin de emeği var. Son iki sene kızların yanında olmaya çalıştım ve destek oldum. İnşallah dönüşüm muhteşem olacak. Avrupa kıta elemeleri çok güçlü takımların olduğu bir turnuva. Her maça adım adım bakmalıyız. Her maç final gibi olacak. Hırvatistan maçına iyi başlamamız lazım. Yara almadan ilk maçı atlatırsak bu bizim konsantrasyonumuzu da etkileyecektir."

"HEDEFİMİZ BURADAN BİRİNCİ ÇIKIP, BİLETİ ALMAK"

2012 Olimpiyatları'na Başkent Spor Salonu'nda kalmayı başardıklarını söyleyen Gözde Kırdar, salonun kendileri için önemli olduğunu ifade etti.

Kırdar, "Ankaralı seyircilerin bir tane bile boş koltuk bırakmayacağını düşünüyorum. 10 gündür çalışmalarımız disiplinli bir şekilde devam ediyor. Umuyorum olimpiyatlara buradan katılacağız. Herkesin duası bizimle olsun." diye konuştu.

Eda Erdem Dündar da elemelere kısa bir süre kaldığını ve şimdiden çok heyecanlandığını kaydetti. Eda, şöyle konuştu: "2012'de senesinde grup birincisi çıktığımız dönemi hatırlıyorum, çok güzel dakikalar yaşamıştık. Aynı şekilde Rio'ya gitmek istiyoruz. Çünkü Londra olimpiyatlarını hak ettiğimiz yerde bitirememiştik. Hedefimiz buradan birinci çıkıp, bileti alıp Rio'ya iyi hazırlanmak. Çok iyi bir ekibimiz var."

Güldeniz Önal ise Ankara'da maç oynamayı takım olarak çok sevdiklerini söyleyerek, "Ankaralı voleybolseverler, bizi hiç yalnız bırakmıyor. Yeni yılda, yeni dileklerimizi olimpiyatlara gitme bileti alarak gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

4 - 9 Ocak tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri'nde, gruplarında ilk iki sırayı alan takımların çapraz eşleşme oynayacak.

Yarı finaller sonrası kazananlar final maçına, kaybedenler ise üçüncülük maçına çıkacak. Elemeler sonunda birinci olan takım doğrudan Rio Olimpiyat Oyunları'na gidecek. İkinci ve üçüncü olan takımlar ise Mayıs ayında Kıtalararası elemeye katılarak son şanslarını deneyecek. Milli takım, A Grubu'nda sırasıyla Hırvatistan, Almanya ve Hollanda ile karşılaşacak.

Elemelerin maç programı ve takım kadrosu şöyle:

4 OCAK 2016:

14.00 Hollanda-Almanya (A Grubu)

16.30 Polonya-Rusya (B Grubu)

19.30 Hırvatistan-Türkiye (A Grubu)

5 OCAK 2016:

14.00 İtalya- Rusya (B Grubu)

16.30 Belçika-Polonya (B Grubu)

19.30 Almanya-Türkiye (A Grubu)

6 OCAK 2016:

14.00 Belçika-İtalya (B Grubu)

16.30 Almanya-Hırvatistan (A Grubu)

19.30 Türkiye-Hollanda (A Grubu)

7 OCAK 2016:

14.00 Rusya- Belçika (A Grubu)

16.30 Hollanda-Hırvatistan (A Grubu)

19.30 İtalya-Polonya (B Grubu)

8 OCAK 2016:

16.30 B Grubu 1.'si-A Grubu 2.'si

19.30 A Grubu 1.'si- B Grubu 2.'si

9 OCAK 2016:

16.30 Üçüncülük karşılaşması

19.30 Final

Pasörler: Naz Aydemir Akyol, Özge Kırdar Çemberci

Orta Oyuncular: Eda Erdem Dündar, Kübra Akman, Büşra Cansu, Bahar Toksoy Guidetti

Smaçörler: Gözde Kırdar, Gözde Yılmaz, Güldeniz Önal, Neriman Özsoy, Neslihan Demir Güler,Hande Baladın, Polen Uslu pehlivan

Liberolar: Gizem Karadayı, Saniye Merve Dalbeler

 

Filenin Sultanları olimpiyat elemeleri için Ankara’da

Filenin Sultanları olimpiyat elemeleri için Ankara’da

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim