• BIST 9524.59
  • Altın 2492.257
  • Dolar 32.5506
  • Euro 34.6708
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

’Fil Hastalığı’na Yakalanan Kadın Ameliyat Olabilmesi İçin Yardım Bekliyor

’Fil Hastalığı’na Yakalanan Kadın Ameliyat Olabilmesi İçin Yardım Bekliyor
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, halk arasında "fil hastalığı" olarak bilinen "lenfödem" hastalığına yakalanan 36 yaşındaki Fatma Akman, tedavisi için...

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, halk arasında "fil hastalığı" olarak bilinen "lenfödem" hastalığına yakalanan 36 yaşındaki Fatma Akman, tedavisi için kendisine yardım eli uzatılmasını bekliyor.

İlçeye bağlı Nebioğlu beldesinde yaşayan Fatma Akman, 27 yıldır fil hastalığı ile mücadele ediyor. Yeniden sağlığına kavuşabilmesi için 60 bin lirayı bulan tedavi masraflarını karşılayamayan Akman, ameliyat için hayırseverlere çağrıda bulundu. Tedavisi için ameliyatın zorunlu olduğunu anlatan Fatma Akman, "27 yıldır fil hastalığı (lenfödem) ile mücadele ediyorum. Bu süre içerisinde hastalığım için kullanmak zorunda olduğum bedeli yardımsever vatandaşlar ve Çaycuma Kaymakamlığı tarafından karşılanan fiyatı bin 500 TL olan lenfödem bası çorabı ile hayatımı idame ettirdim. Hastalığımın ilerlemesi sebebiyle kullanmakta olduğum lenfödem bası çorabı etkisini yitirmiş olup tedavi anlamında fayda etmemektedir. Ayaklarım sürekli büyümektedir. Tedavim için ameliyat zorunlu hale gelmiştir. Yaptığım araştırmalar neticesinde ameliyatın sadece İstanbul Atakent Acıbadem Hastanesi'nde yapılmakta olduğunu öğrendim. Gelirimin vefat eden babamdan aldığım yetim aylığından ibaret olması nedeniyle 80 bin TL olan ameliyat masraflarını karşılayamıyorum. Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Özcan Ulupınar'ın hastane yetkilileri ile yaptığı görüşme sonrasında 20 bin TL indirim yapılabileceği dolayısıyla ameliyat için 60 bin TL'ye ihtiyaç duyulmaktadır. Her geçen gün ilerleyen hastalığım nedeniyle acı çekmekteyim. Allah kimseye böyle acı yaşatmasın. Ameliyatım için gereken 60 bin TL için hayırsever iş adamlarımızdan bir yardım eli bekliyorum. Bir an önce sağlığıma kavuşup hayatıma huzurlu bir şekilde devam etmek istiyorum" dedi.

Öte yandan, Akman için Nebioğlu Belediyesi de yardım kampanyası başlattı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim