• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Fikret Sancar: "Şeker Fabrikaları Bulunduğu Bölgeye Hayat Verir"

Fikret Sancar: "Şeker Fabrikaları Bulunduğu Bölgeye Hayat Verir"
Şeker İş Sendikası Muş Şubesi Başkanı Fikret Sancar, Türk şeker sanayisinin son yıllarda ihmal edildiğini söyledi.

Şeker İş Sendikası Muş Şubesi Başkanı Fikret Sancar, Türk şeker sanayisinin son yıllarda ihmal edildiğini söyledi. Sancar, "İnsan sağlığına zararı ile gündeme gelen tatlandırıcılar ve nişasta bazlı şekerlerle Türk halkının zehirlenmek istendiğini" anlattı.

Muş Şeker Fabrikasında bir araya gelen sendika üyeleri, fazla çalışma eyleminde bulundu. Burada bir açıklama yapan Şeker İş Sendikası Muş Şube Başkanı Fikret Sancar, yılda 3 milyar dolar ülkeye katma değer sağlayan şeker fabrikalarının ülkenin tarımına ve sanayisine büyük katkı sağladığını söyledi.

Şeker fabrikalarının bulunduğu bölgeye hayat veren istihdamı oluşturan, tarım ve hayvancılığa olanak sunan işletmeler olduğunu anlatan Sancar, şöyle konuştu: "Maalesef son yıllarda ihmal edilmektedir. Bunda uluslararası şeker kartellerinin oyunları etkendir. Bu vurdumduymazlık ve eleman eksikliği yüzünden önümüzdeki işletme kampanyalarımızın yapılması zor görünmektedir. Üretilecek pancarı işleyemez hale geleceğiz. Teknik eleman ve yönetici kadrolarında da boşluk bulunmaktadır. Geçici işçilerimiz yeterli birikime sahip oldukları halde kadroya alınmamışlardır. Beklentileri ve yıllardır verdikleri emeklerinin mükafatını alamamışlardır."

Pancar taban fiyatlarındaki sıkıntı sebebi ile daralan pancar alanlarının seçim öncesi nispeten giderilmiş pancar ekim alanları artırdığını kaydeden Sancar, "Bu fabrikaların çalışanları bu fabrikaların gerçek sahipleridir. Dolayısı ile yapılan bütün fedakârlığa rağmen emekli sayısındaki artış kalifiye eleman sıkıntısını son haddeye getirmiştir. Şunu biliyoruz ki yönetim kademelerine bir şey olmayacaktır bu fabrikalara kilit vurulduğunda belki daha da iyi yerlere atanacaklardır. Ancak kapı dışına konacak işçidir. Türk şeker uluslararası şeker kartellerine kurban edilmemelidir. Şeker fabrikalarının üzerinde çirkin hesap yapılmaktadır. Milli ürünümüz pancardan elde ettiğimiz doğal şekerin yerini sağlıksız tatlandırıcı almaktadır" diye konuştu.

TÜRK HALKINI ZEHİRLEMEK İSTİYORLAR

İnsan sağlığına zararı ile gündeme gelen tatlandırıcılar ve nişasta bazlı şekerlerle Türk halkının zehirlenmek istendiğini ifade eden Sancar, şunları söyledi:

"Biz şeker fabrikalarımızın özelleştirme kapsamından çıkarılıp modernize etmek için geçici işçilerimizin kadroya alınarak kalifiye eleman eksiği giderilmesi ve fabrikalarımızın modernize edilerek tam kapasite çalıştırılmaları için bir an önce konuya el atılmasını talep ediyoruz. Konuya dikkat çekmek için iş bırakma. İş yavaşlatma gibi klasik eylemler yerine tam terine bir süre her gün iki saat daha fazla çalışarak ülkemize katkı adına fabrikalarımızın revizyonunu yapacağız umarız sesimizi siyasilerimize idarecilerimize bu şekilde duyururuz."

Fikret Sancar: "Şeker Fabrikaları Bulunduğu Bölgeye Hayat Verir"

Fikret Sancar: "Şeker Fabrikaları Bulunduğu Bölgeye Hayat Verir"

Fikret Sancar: "Şeker Fabrikaları Bulunduğu Bölgeye Hayat Verir"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim