• BIST 9524.59
  • Altın 2496.992
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7865
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Fikret Orman Konoplyanka konusuna açıklık getirdi

Fikret Orman Konoplyanka konusuna açıklık getirdi
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman Konoplyanka transferinden Stat inşaatına pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman önemli açıklamalarda bulundu.

Stat inşaatının hızla ilerdiğinin altını çizen Orman "Çalışmalarımız iyi gidiyor. Sabahtan akşama kadar buradayım. Herhalde Temmuz başı gibi çatıyı havaya kaldırırız. Ondan sonrada zemine geleceğiz. Elektrik, mekanik, localar, tuvaletler devam ediyor. Allah nasip ederse 20 Eylül'de bitirmek istiyoruz. Bu kadar önemli bir projeyi yapıp, aynı zamanda bütün kulübü prosedürü ile yönetmek zor. Artık sonuna geldik. Biz de bir an evvel Beşiktaş Kulübü olarak UEFA Kupası'nı buraya getirmek istiyoruz" dedi.

'İçeriden aşağıya çekiliyoruz'

 Kulübün içeriden yıpratılmaya çalışıldığından yakınan Fikret Orman "Beşiktaş'ın malesef dışarıdan bir şeye ihtiyacı yok. Çünkü içeriden aşağıya çekiliyoruz. Dedikodu ve yalanla bir şeyler yapılıyor. Biz buraya icraat yapmaya geldik. Bizim çalışmaya ihtiyacımız var. Boş vakit harcayacak 1 dakikamız bile yok. Dedikodular, yalanlar ile bizi çok uğraştırıyorlar. Taraftarlarımızında moralleri bozuluyor. İçlerinde doğruluk payı olanlarda var. Çatı olayı ile ilgili sıkıntı yaşamıştık. Burası çok gündemde olan bir yer. Burası Türkiye'nin en önemli lokasyonu. Beşiktaşlılar rahat olsunlar, ben buradayım. Arkadaşlarım burada. Şuandaa 600 kişinin üzerinde çalışan var. Bu ay sonu bu rakam yükselecek. Takımı artık buraya getirmek istiyoruz" dedi.

"Akaretler'deki alanlarımızı kiraya verip senelik 1 milyon Dolar gibi bir tasarruf sağlayacağız. Eleman sayımızı indireceğiz. Bütün turistlerin gezeceği bir alan yaratıyoruz. Vodafone Arena Stadı'nın karşısında Dolmabahçe Sarayı'na ciddi bir turist kitlesi geliyor. Burası evinizde olduğu gibi telefon ile bir çok şeyi yönetebileceksiniz. Bir çok özellik olacak. Bunları yapabilmekte zorluk getiriyor" dedi.

Deplasmanda oynamak için başvurulacak

Stat bitene iç saha maçklarını deplasmanda oynamak için başvuracaklarını söyleyen Başkan Orman "Kulüpler Birliği'nden diğer kulüplerin onayını aldıktan sonra TFF'ye başvuracağız. 2 senedir deplasmanda oynadığımız için artık alıştık. İlk 3 maçı deplasmanda oynayıp, geleceğiz. Sürecin uzamaması için çalışacağız. 20 Eylül'de bitirmeye çalışacağız." dedi.

"Sponsorumuz Beko olduğu için 3'lü bir turnuva yapmak istiyorduk ama bunu ileri bir dönemde yapacağız gibi gözüküyor" dedi.

'Ben seçimden kaçmam'

 Kongrede tartışmaların yapıcı olamadığını savunan Fikret Orman "Beşiktaş Kongresi'nin bir ağırlığı vardır. Bizler giriş aidatını indirdik. Orada atladığımız bir mevzu oldu. Seviye çok düştü. Çoluk çocukları kuruyorlar ve oraya getiriyorlar. Konuşulan mevzulara bakıyorsunuz, 400 tane Kongre Üyesi yapılmadı. 6000 Kongre üyesini kim yaptı? Borç çıkıyor diyorlar 'Ne yapmamız lazım?' diyorum, ses yok. Bizden transferler isterken, borcunda artmamasını istiyorlar. Bayan Voleybol Takımı'nın küme düşmesinden dolayı özür diledim. Bu hatayı kabul ettim. Üzülüyorum, buralara bundan sonra insan bulamazsınız. Böyle uzun bir dönem başkanlık yapma niyetim yok. Benden sonra başka biri gelecek. Örgütlenmeler yüzünden buralara insan bulamayız. Beşiktaş'ın sahibi Beşiktaş taraftarıdır, diyorlar. Biz neyiz? Biz nereden gelmişiz? Ayıp oluyor. Üzülüyorum. Ben buralara tırnaklarımı kazıyarak geldim. Senede 120 lira ödeyerek Beşiktaş Başkanı'na hakaret etme yeri değildir orası. Herkes üslubuna dikkat etmeli. " dedi.

"Ben seçimden kaçmam. Ben buraya seçimle geldim. Bizi buraya seçen insanların birinci iradesi, Beşiktaş'ı iyi temsil etmek ve problemleri çözmek ile alakalıdır. Bir işi yıkmak çok kolay, yapmak zor. Biz bu stadı 2 ayda yıktık, şimdi yapmaya çalışıyoruz. Yarından itibaren oruçlu olacağız. Bu süreçte bunu yapmaktansa Eylül, Ekim ayı gibi sandığı koyarız. Lütfen aday olsunlar. " dedi.

'Serdal Adalı ile görüşmedim'

 Eski yöneticilerden Serdal Adalı ile görüşmediğini söyleyen Orman "Serdal Adalı ile uzun zamandır konuşmadım. Beşiktaş'ta seçimlerden beslenen insanlar var. Adaylar çıktığı zaman kendilerine çıkar sağlayanlar var. Kardeşi kardeşe düşman ederler. Adalı aday olmak istiyorsa, aday olabilir. Kendi hür iradesi ile vereceği bir karardır. Onun başkan olup olmayacağını, benimde dahil olmak üzere Genel Kurul karar verir. Seçim sandığını koyacağız. " dedi.

'Bizi içeriden yıkmak istiyorlar'

Yönetimin basın üzerinden yıkılmaya çalışıldığının altını çizen Fikret Orman "Bizi içeriden yıkmak istiyorlar. Bunuda basın üzerinden yapıyorlar. Kulüp içerisinden organize etmek isteyen kişiler var. Bunu basınla da körüklüyorlar. Ben arkadaşlarıma da söylüyorum. Beşiktaş ego tatmin etme yeri değil. Beşiktaş istikbalde önemli işler yapabilecek hareketler yapmalı. Taraftar borcun düşmesini, stadın bitmesini, takımın şampiyon olmasını bekliyor. Bizi dışarıdan yıkamazlar. İçeriden yıkmak için böyle şeyler çıkarıyorlar. Aramızda fikir üzernde tartıştığımız konular oluyor. Olması lazım mı? olması lazım. Bunların kamuoyu önüne taşınması ayıp. Ahmet Nur Çebi'ye ben 'Ağabey' derim. Beşiktaş'a çok emek vermiştir. Bende de emeği vardır. Ahmet Nur Çebi'ye 2 senel evvel bu zamanlarda UEFA'da ki dava ile ilgili bir olayda demişim ki; 'Stadın bitimine yakın senle beni bir birimize kırdıracaklardır. O sürede çok adaylar çıkacaktır." demişim. Bana kendisi hatırlattı. Kulis işlerini ben konuşan arkadaşların yaşından fazla bilirim. Üzülüyorum. Biz burada iş yapacağız. Bizi rahat bıraksınlar işimizi yapalım. Aday olmak isteyenler varsa delikanlı gibi erkek gibi yapsınlar. Ayıp şeyler bunlar" dedi.

'Alacakları çözmeye çalışıyoruz'

"Demirören bizim eski başkanımız. Biz tabii ki kurum itibari ile Beşiktaş'ta hizmet etmiş birinin TFF Başkanı olarak devam etmesini isteriz. Demirören'in hataları var mıdır, vardır. Demirören haricinde çıkan adayların yönetimin şu hataları var, biz bu hataları yapmayacağız dediklerini duymadım. Bunları duyalım değerlendiririz. Biz imzamızı da verdik. Aday olmasını destekledik" dedi.

"Alacaklı kim varsa hepsininkini çözmek istiyoruz. Bizim için birinci öncelik stat ve takımı idare etmekti. İnşallah en kısa sürede bütün bunları çözmüş olacağız. Stat ile birlikte Beşiktaş'ın borcunun aşağıya indiğini herkes görecek" dedi.

'Şenol Hoca akıllı bir adamdır'

Teknik direktör Şenol Güneş'e duydukları güvenin altını çizen Başkan Orman "Şenol hoca önemli bir futbol adamıdır. Şu anda kadrosunu oluşturmaya çalışıyor. Ümraniye ile alakalı yatırım planını daha önce almıştık. Şenol hocanın gelmesi ile onunda görüşlerini alıyoruz. Dün ilk defa buluştuk. Transferler ile alakalı konuştuk. Ben stada biraz fazla yoğunluk harcayacağım. Ahmet Nur Çebi, Ümraniye, Erdal Torunoğulları transfer ile ilgileniyor. Şenol hoca akıllı bir adamdır. İnşallah iyi şeyler yapacağız. " dedi.

"Geçen sene bunun acısını çok çektik. Yardımcılar çok önemli. Tamer kendini çok geliştirdi. 2002 senesinde Tamer'i Beşiktaş'a ben transfer etmiştim. Çok beğendiğim bir insan. Beşiktaş Kulübü'ne hocalık yapabilecek vasıflarda birisi. Onun Beşiktaş'ta çalışmasını istiyordum. Şenol hoca ile de görüştük. Beşiktaş camiasından birinin yanında olmasına sıcak baktı. Hiç bir sıkıntı yok. Tamer'de çok saygılı bir futbol adamıdır" dedi.

"Futbolun A takımı ile koordinasyon sağlayacak bir sportif direktörlük yapacağız. Kardeş takım konusunda görüşmelerimiz var. Beşiktaş Futbol Takımı'na yurtiçi ve yurtdışından genç ve kariyer yapmamış oyuncuyu getirip, önemli yıldızların arasına koymak çok zor. Bunun içinde bir organizasyonumuz var. Futbolu daha profesyonel hale getireceğiz. " dedi.

'Konoplyanka'yı sadece izlemeye gittim'

"Basıncılara kızıyorum. Bizim bir işimiz var. Oyuncuların isimlerini taraftarlar duymak istiyor. Sizler de haber atlamamak için her deliğe giriyorsunuz ve isimler kamuoyuna çıkıyor. Çıkıncada insanlar havalara giriyor ve fiyatlar artıyor. Sonrada transferden vazgeçiyoruz. Konoplyanka'yı 2-3 defa izlemeye gittim. Daha ortada oluşmuş bir şey yok. Onun haricinde ilgilendiğimiz oyuncular var. Taraftar heyecan istiyor ama bizim de işimiz ketüm olup, Beşiktaş'ın menfaatleri içerisinde oyuncuları getirmektir. " dedi.

'2-3 mevkiide transfere ihtiyacımız var'

"İlk geldiğimiz sene 8-10 tane oyuncu aldık. Ondan sonra hep 3, 2, 3 gibi gidiyoruz. Oyuncu kadrosu ile çok oynadığımızda toplama takım haline geliyor. Buna devam edeceğiz. Beşiktaş'ta çok fazla oyuncumuza talep vardır. Sözleşmesini yeni yaptığımız oyuncularada talep var. Bizim hiçbir oyuncumuz köle değil. Oyuncuların gitmek istemesi lazım. Bizim de gitmek istemeyen oyuncuları kullandığımız takdirde göndermeyiz. Demba Ba ile alakalı teklifler geliyor. Bu onunda karar vereceği bir şey. Beşiktaş'ın menfaatlerine uyarsa, oyuncu isterse, Beşiktaş ondan daha iyi oyuncu alabilecekse olabilir. Beşiktaş'ın şuanda 2-3 mevkii de transfer ihtiyacı var. Burada bir oyuncu sattığımızda bu rakam artacak. O zaman yeniden toplama takıma döneceğiz. Beşiktaş hep alan takımdır. Biz şuanda almaya bakıyoruz" dedi.

"Beşiktaş'ın kapısı Bilic'e açıktır"

"Bilic'in açıklamalarının doğru olmadığını düşünüyorum. Slaven, buradan ağlayarak gitti. Benim iki kızım ve Ahmet Nur Çebi onu uğurlamaya gitti. Bizle iyi anıları kaldı. Adam yeni bir yola çıktı. Allah yolunu açık etsin. İnşallah başarılı olur. Beşiktaş kapısı ona açık olur. " dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim