• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Fikret Orman: "Gezi olaylarına rağmen..."

Fikret Orman: "Gezi olaylarına rağmen..."
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, 'mühürlendi' haberleriyle gündeme gelen Vodafone Arena stadyumunda gündemdeki soruları yanıtladı. Orman, Gezi olayları sırasında 'siyasetin çalkalanmasına' rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın stadyum inşaatına destek verd

Başkan Fikret Orman'ın Vodafone Arena'da Lig TV'den Şansal Büyüka ve Ömer Güvenç'e yaptığı açıklamalardan satır başları şu şekilde;
 

STADYUM İNŞAATINDA ÇIKAN SORUN...

-Burası zor bir lokasyon. Türkiye'de bizim stadyumumuz dışında 28 stadyum inşaatı daha var ama en çok burası konuşuluyor. Bilgi kirliliği oluyor. Bir sıkıntı var yok diyemem. Sıkıntıda Eski Açık kısmında. Kadir Ağabey ile bir buluşup konuşmamız lazım. Ona da yanlış bilgiler aktarılıyor.

-İlk günden beri söylüyorum, o dönemki Başbakan şimdiki Cumhurbaşkanımız olmasaydı burası olamazdı. Ayrıca zihnimizi tazeleyelim. Gezi olayları oldu buradan inşaattan iş makinaları alındı Başbakanlığa gitmeye kalktılar. Cumhurbaşkanımız bize hep destek verdi. Yine Başbakanımız stadyum konusunda bize hep destek verdi.

-İzah edeceğiz, bu stadyum yapılacak.

-Bu çatıdan suyun akabilmesi için bir eğim olması lazım. O eğim için tam merkez noktada biraz üstüne çıkıyoruz bize verilen limitin. Ama bir kaç santimlik bir çıkma, 40 santimlik yükseklik oluştu. Zaten görüyorsunuz inşaatın çalışması devam ediyor.

-Seçim nedeniyle çok yoğunlar ama kısa sürede Kadir Ağabeyle görüşüp sıkıntıyı çözeceğiz.


'20 EYLÜL'DE STADYUMU AÇMAYI PLANLIYORUZ

-Yaklaşık 33 bin kombine satmayı planlıyoruz.

-Burada en önemli iş kaba inşaatın bitmesiydi. Çatıyı monte ettikten sonra saha zeminin hazırlıkları başlanacak. Eylül'ün 20'si gibi stadyumu açmayı planlıyoruz. 2015-2016 sezonunun ilk 3 maçı için deplasmanda oynama başvurusu yapacağız.


-Bizim bu stadyuma dönmemiz lazım. Artık Beşiktaşlılar sıkıldı ben daha fazla sıkıldım. Biz 100 milyon dolar civarında bir paraya bitireceğiz. İlk planlarımızda 80 milyon dolardı ancak biliyorsunuz zeminde daha fazla aşağı inmemiz gerekti. Bu maliyeti arttırdı.  

-Gezi Olaylarından bugüne kadar gelene kadar siyasetin çalkalanması, Galatasaray maçı... Çok zor günlerdi.

-Spor Toto'dan tesis yardımı gelmedi. Biz kendi kaynaklarımızla yapıyoruz stadyumu; loca satıyoruz isim hakkını satıyoruz.
 

AÇILIŞ İÇİN CHELSEA, BARÇA VE BAYERN MÜNİH

-Açılış için planlarımız var. Biliyorsunuz bizim sponsorumuz Beko, Barcelona'nın da sponsoru. Benim de Chelsea ile kişisel ilişkilerim iyi. Bayern Münih de var... Bizim planımız Chelsea, Barcelona ve Bayern Münih ile bir 4'lü turnuva yapmayı planlıyoruz.

Ayrıca burada moda merkezi olacak, gösteri ve konser açılışları olacak. İstanbullular için çekim merkezi olacak. Sadece maç günleri değil her gün hizmet verecek bir kompleks olacak.

-Genel Kurul'da eleştiri geldi ama şunu gözden kaçırmamak lazım. Şampiyonluğa giden takım son haftalarda birden yarıştan düşüyor. İnsanlar çöktü... Ben de çöktüm... Bu eleştiriler normal. Ama bazı arkadaşlar örgütlenmiş gelmiş gibilerdi. Asker gibilerdi, dilekçeler vs

-Mali Kongre öncesi seçime gitmek gibi bir düşüncem yoktu. Doğru düzgün bir zamanda bir kongre yapacağız. Ama arkadaşlarımızla bir oturup konuşmamız lazım.  


'KRİZ ANLARINDA PANİKLEMEYECEK HOCA...'

-Slaven Bilic... Çağdaş futbolda gereken sistemleri uygulayan bir teknik adam. Zaten bu sistemleri uygulamasa Liverpool, Feyenoord, Arsenal gibi büyük maçları çıkartamazdı. Biliyorsunuz bizim geçmişimizde farklı mağlubiyetler vardı. Bunun nedeni sistem takımı olamamaktı. Ama Bilic sistemi oturttu ve başarılı sonuçlar alındı. Bilic çağdaş futbolda önemli bir isim ve Beşiktaş'ı da doğru sistemle oynattı.

-Biz karşılıklı oturup konuştuk. Arkasından şu dezavantajları vardı diye oturup konuşmam. Oturduk konuştuk ve karşılıklı anlaştık.

-Bundan sonra kriz anlarında paniklemeyecek bir hoca arayışımız olacak. Şampiyon olsaydık da Bilic ile devam eder miydik? Açık söylemek gerekirse biz yönetimde Mart ayında bu konuyu tartışdık. Çok pozitif bir karar çıkmamıştı... Ancak şunu söylemeliyim bu stadyuma şampiyon olarak dönseydik yüzde 99 devam ederdik.

-Geçen sene ilerledik ilerledik düştük. Bu sezon ilerledik ilerledik yine düştük. Avrupa'da ilerledik ilerledik düştük. Brugge maçını geçmeliydik. Kırılmaz maçlarında, kırılma süreçlerinde istediğimiz sonuçları alamadık.

-Bende sıkıldım artık. Ayaklarımı uzatıp rahat etmek istiyorum.

 

'LUCESCU İLE GÖRÜŞTÜM...'

-Lucescu bizim zaten ilişkilerimizin eskiye dayandığı bir kişi. Çeşitli kereler görüştük. Türkiye'ye gelirse sadece Beşiktaş'a gelir. Ancak bu saatten sonra gelmesinden çok gelmemesi olasılığının daha fazla olduğunu düşünüyorum.

Bir de ben de o şevk kalmadı. Beşiktaş'a gelecek hoca Beşiktaş'ı istemeli. Ben o yeni stadyuma çıkacağım demeli. İstemeli...

-İyi futbol oynayan bir takımımız var. Bunun üzerine olumlu şeyler koyacak bir hoca olmalı. Ben yerliden yanayım. Çünkü buraya göreve geldiği andan itibaren avantajlı duruma geçiyor. Rakibimizin, Galatasaray'ın hocalarına bakın.

Mancini, İngiltere'de büyük başarılar elde etmiş bir hocaydı. Ne oldu? Beşiktaş'a bakalım. Scala, Tigana... Ne oldu? Bunu oturup konuşmamız lazım arkadaşlarımızla.

'ZATEN ŞENOL GÜNEŞ'İ TANIYAN İNSAN...'

-Ben Şenol Hoca'yı babam sebebiyle yıllar öncesinden tanıyorum. Çok önemli bir karakterdir. Çok namuslu bir insandır. Çok severim kendisini. Ama bu konuştuğumuz konular kişisel konular değil. Benim milyonlarca insana karşı sorumluluğum var.

Mantıklı bir karar vermemiz gerek ve bunun üzerinde çalışıyoruz. Şenol Hoca ile hiç konuşmadık. Zaten Şenol Hoca'yı tanıyan bir insan lig bitmeden onun kapısını çalmaz. Sizinle konuşmaz zaten. Ayrıca Bursaspor bizim dost camiamız. Onların hala ligleri bitmemiş maçları var... Bize yakışmaz. 
'TOLGA DA CENK DE...'

-Satılmayacak oyuncu yok ancak bize ulaşan bir teklif yok. Herkes yazıyor... Bizim takım yapılanmamızda bazı projelerimiz var. Bunlardan biri Tosic'di ve anlaştık. Sol ön tarafa da oyuncu bakıyoruz. Stoper arayışımız var. Kalede ise... Bana göre Tolga da Cenk de bu sezon iyi sezon geçirmediler. Çok da iyi kaleci hocaları var. Bakalım, yeni hocamızla konuşmamız gereken konulardan biri bu... 

-Türkiye'de sportif direktör olabilecek çok sayıda isim var ancak bu isimler de daha çok saha kenarında olmak istiyor. Önder Özen de sahada olmak istedi... Bundesliga'da görev yapan bizim eski oyuncumuz Tayfun Korkut'u çok beğeniyorum. Hem hırslı hem de başarılı... Gel sportif direktörlük için dedim ama o da sahada olmak istiyor. İlhan Mansız çok iyi bir insan ancak çalışacağım insanda hırs ararım.

-Geçmişte bir tezahürat vardı, 'Tabelaya bakalım göbek atalım' diye. Bu oyun skorla gidiyor. İstediğiniz kadar kadar iyi futbol oynayın netice önemli. Bakın Dnipro UEFA'da final oynadı. Bakın Sevilla iki sezondur kupayı kaldırıyor. Ben Sevilla'nın tesislerini gezdim. Bizim o kupayı almamamız için hiç sebep yok.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim