• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Fikret Orman: Cüneyt Çakır’ı derbi maçlarda istemiyoruz

Fikret Orman: Cüneyt Çakır’ı derbi maçlarda istemiyoruz
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ı bir daha derbi maçta istemediklerini söyledi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ı bir daha derbi maçta istemediklerini söyledi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena'da gerçekleştirdiği basın toplantıda iki gün önce Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe'nin 2 – 0 kazandığı maçta hatalarının olduğunu belirterek, televizyondan bu hataları basın mensuplarına izletti.

Cüneyt Çakır gibi tecrübeli hakemin böyle bir maçı Avrupa'da yönettiği zaman bir daha maç verilmeyeceğini dile getiren Fikret Orman, "Bu video Merkez Hakem Kurulu seminerlerinde ders olarak gösterilmelidir. Bir hakemin maçın gidişine nasıl etki ettiği …. Derbi maçın ardından da Fenerbahçe'nin teknik direktörü Vitor Pereria, ilk maçta hakem Ersan Gülüm'ü atamamıştır şeklindeki cevabıyla bunu teyit etmiştir. Beşiktaş, Cüneyt Çakır'ın derbilerdeki hareketiyle ilk defa karşı karşıya kalmıyor. Beşiktaş Cüneyt Çakır'la 11 defa derbiye çıkmış 7 mağlubiyet 3 berberlik bir galibiyet almış. " ifadelerini kullandı.

ADİL BİR YÖNETİM ORTAYA KOYMADI

Cüneyt Çakır'ın maçta adil bir yönetim ortaya koymadığını belirten Fikret orman, Türkiye'de Cüneyt Çakır'dan başka derbileri yönetecek hakem olup olmadığını sordu.

Orman, "Durumu idare etmiştir. Beşiktaş ve Fenerbahçe ilk defa maç yapmıyor. Beşiktaş ilk defa yenilgi almıyor. Beşiktaş ve Fenerbahçe yüzyılları aşmış bir mücadelesi vardır. Galibiyetler ve mağlubiyetler olmuştur. Bu maçın skorunu hakeme bağlama niyetinde değiliz. Maç oynanmış skor yazılmış tabela da ortadır. Mesele Beşiktaş'ın karşı karşıya kaldığı haksız durumdur. Buna artık teaamül etme sınırımız kalmamıştır. MHK'nin bu işlere acil olarak el atması gerekmektedir. Türkiye'de büyük derbileri yönetecek Cüneyt Çakır'dan başka hakemi mi yok. Bundan sonra bu durumlar devam ettikçe sesimizi daha fazla yükselteceğiz. " ifadelerini kullandı.

SÜLAYMAN SEBA'YA KÜFÜR OLAYI

Fikret Orman, Fenerbahçe taraftarlarının UEFA Avrupa Ligi'nde Lokomotiv Moskova maçında da Sülayman Seba'ya küfür edildiğini söyledi.

Orman, "Süleyman ağabey çok önemli bir spor adamıdır. Süleyman ağabeyi herkes sever. Fenerbahçeliler de sever. Lokomotiv Moskova maçında bir küfür yaşanmıştır. Buna tepki konmasını bekledik böyle bir şey olmayınca suskun kaldık. Bana takım Fenerbahçe maçına çıkarken "Süleyman Seba" tişörtleriyle çıksın diye talep geldi. Süleyman ağabeyin böyle bir konu içinde malzeme olmasının doğru olmayacağını, orada edilecek küfürlerin iki camiayı hepten böleceğini düşündüğümüz için hayır dedik. Fakat göründü ki tekrar devam etti. Bunlar çok ayıp şeylerdir. Spor adamlarının görevi bu tip şeylerin önüne geçilmesidir." diye konuştu.

Orman, Fenerbahçe camiasından da bu olayların arkasında durmaması gerektiğini kaydederek, sarı lacivertli kulübün yapmış olduğu açıklamada Beşiktaş'ın tepkisini maçın mağlubiyetine refere ettiğini dile getirdi.

Orman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her kulübün sembolleri değerleri vardır ölmüş insanlara saygı gösterilmelidir. Ölmüş insanlara çok ayıp şeylerdir. Beşiktaş'ın efsanevi isimlerine böyle şeylerin yapılması bizim açımızdan kınanması gereken şeylerdir."

Fenerbahçe Kulübü'nün yaptığı açıklamada ayrıca basketbol maçında Aziz Yıldırım'a yapılmış küfürlerin refere olarak gösterildiğini de anlatan Fikret Orman, "Ben buradan kınıyorum. Ben bir Fenerbahçe başkanına Beşiktaş taraftarının küfür edilmesini istemem. Bizim böyle bir yönlendirme içinde olmadığımızı hiçbir şekilde böyle bir çizgi içinde olmadığımızı kamuoyu bilir. Ben de bir kulüp başkanıyım. Bütün statlarda maça gidiyorum. Hafta sonu da Fenerbahçe maçındaydım. Gayet iyi ağırlandık. Bize yapılmıyorsa suçu kendilerinde aramaları lazımdır. Gördüğünüz gibi taraftarları tribünlere çekemiyoruz. Bunu zarafetinden uzaklaştırdıkça futbol daha kötüye gidecektir. Futbol yöneticiliği sadece kendi camianızı korumak değildir Türk sporuna hizmet etmek sizin görevlerinizden bir tanesidir. Geldiğimiz noktaya baktığımızda önemli insanların tarihler içinde önemli işler yapan insanlara küfür edilen bir yere gelmemeleri lazımdır. Bu kınanması gerekli olan bir şeydir. Başkanlara ilk defa küfür edilmemiştir vefat edilmiş bir başkana kınanması gereken bir şeydir. " şeklinde konuştu.

AZİZ YILDIRIM'A EDİLEN KÜFÜRLERİ BEN KINIYORUM

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynana bayan basketbol maçında Aziz Yıldırım'a edilen küfürleri de kınayan Orman, "Bir Fenerbahçe başkanına küfür edilmesine.. Bir Fenerbahçe başkanına kim olursa olsun küfür edilmesini kınıyorum. Ben de bir kulüp başkanıyım oradaki centilmen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Fenerbahçe taraftarlarıyla fotoğraf da çektirmişizdir. Bize yapılmıyorsa biraz da suçu kendilerinde aramaları lazımdır. Gördüğünüz gibi taraftarı tribünlere çekemiyoruz. Herkesin şunu bilmesi gerekiyor başkanlık sadece kulübünü korumak değil Türk sporuna da hizmet etmektir.

TORKU KONYASPOR MAÇININ HAKEMİ DEĞİŞTİRİLSİN

Türkiye Kupası'nda yarın Torku Konyaspor ile yapacakları maça atanan hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun Konya nüfuslu olduğunu hatırlatan Fikret Orman, hakemin değiştirilmesini talep etti. Ortada çifte standart olmamasını isteyen Orman, önlerinde 12 maç ve alınması gereken 36 puan olduğunu kaydetti. Orman, sözü tekrar derbiye getirerek, Beşiktaş camiasının şampiyonluğa konsantre olduğunu belirtti.

Orman, "Beşiktaş'ın kaybettiği hiçbir şey yoktur. İlk maç onlar ikinci maçı biz kazanmışızdır yerleri değiştirsek şampiyon mu olacaktık. 12 maç olduğuna göre derenin altından çok sular akacağı aşikardır. Adil yönetimlerle maçların oynanması gerektiğini söylemekteyiz. " dedi.

Hakem hatalarından en çok zarar görenin Beşiktaş olduğunu savunan Orman, " Beşiktaş'ın hakkını kimseye yedirmeyeceğiz bunu yapanların da artık bir dur demesi gerektiğini düşünüyoruz. Beşiktaş'ın alınacak 36 puanı var. Beşiktaş, Fenerbahçe maçından daha hırsıyla Vodafone Arena'ya dönerek şampiyonluğu burada kutlayacağız." şeklinde konuştu.

Medipol Başakşehir – Fenerbahçe maçından sonra Aziz Yıldırım'ın Cüneyt Çakır'ın odasına girdiği Çakır'ın da korkudan rapor etmediği yönünde iddiaların hatırlatılması üzerine Orman, "Bu bizim de bildiğimiz bir mevzu. Bizim bir eğitimimiz ve göreneklerimiz var. Bu demek değildir ki yumuşak baslı isem koyun da değilim. Biz de Türk sporu camiamıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Kötüyü örnek hale getirirseniz herkes o yöne doğru gider. Ben 4 yıllık Beşiktaş başkanıyım bir gün ceza almadım. İkinci başkanım Ahmet Nur Çebi bir gün ceza almadı. Biz de onların yapabileceklerin İkaz ediyoruz yapmayın etmeyin. Hakeme hakaret edilmiş sen raporuna yazma cesareti gösteremiyorsun. Fenerbahçe maçına çıkmış şimdi biz ne diyeceğiz. Benim hakemlerle diyaloğum yoktur. Kuddusi Müftüoğlu'nun elini sıkmış değilim. Maç şunu göstermiştir stat çok önemli bir şey. Stat etki altına alan bir şey. Artık kendi stadımıza döneceğiz kendi stadımızda böyle şeylerle karşı karşıya kalmayacağız." karşılığını verdi.

Cüneyt Çakır'la ilgili açıklamalarına devam eden Fikret Orman, "Başakşehir maçında yapılmış hakareti rapora yazamamış hakemi Fenerbahçe stadındaki maça veriyorsun. Biz koskoca camiayız, taraftarımızın bana yapmış olduğu en büyük tenkit "Beşiktaş'ın hakları yeniyor'. Ben çıkıp her gün basın toplantısı mı yapayım bağırıp çağırayım mı? Ben bu kadar destek vermeye çalışırken futbolu nereye götüreceğiz. Benim görevim Türk futbolunu bir yere götürmekten fazla Beşiktaş'ın haklarını korumak. İkisini dengelemeye çalışırken bize biraz ayıp oluyor. Herkes işini iyi yapacak. Biz bir daha derbi maçlarında Cüneyt Çakır'ı görmek istemiyoruz. Cüneyt hocanın Avrupa'da yönettiği maçlara bakın bir de Türkiye'deki yönettiği maçlara bakın. Türkiye'deki maçlarda cesur gördüğünü çalan bir tutum yapmıyor. " diye konuştu.

İLHAN EKŞİOĞLU'NUN TWEETİ ÇOK AYIP

Fenerbahçe – Beşiktaş derbisinin ardından sarı lacivertli yönetici İlhan Ekşioğlu'nun tweetiyle ilgili bir soru üzerine Fikret Orman, "Çok ayıp şeyler" ifadesini kullandı.

Orman, sözlerini şöyle tamamladı: "İlhan Ekşioğlu'na sorun ben ne demek istediğini bilmiyorum sildiğine göre…Bakın arkadaşlar çok ayıp şeyler bunlar. Milyonlara hitap eden insanların…çok ayıp şeyler ayıp. Fenerbahçe'de tanıdığımız hapse de girmiş bir arkadaş. Bir defa değil iki defa değil bunları bizim yöneticilerimiz de yapabilir ben yaptırmam. Yakışmıyor yöneticilik, yöneticilerin birbirine dalaşması işi değil. Bu sahada oynanan bir oyun. Futbolcular çıkacak adil bir oyun oynayacak. Oynanmadığı müddetçe taraftarlar sahaya gelmelerini sağlayamıyoruz."

Cihan

Fikret Orman: Cüneyt Çakır’ı derbi maçlarda istemiyoruz

Fikret Orman: Cüneyt Çakır’ı derbi maçlarda istemiyoruz

Fikret Orman: Cüneyt Çakır’ı derbi maçlarda istemiyoruz

Fikret Orman: Cüneyt Çakır’ı derbi maçlarda istemiyoruz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim