• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Figen Yüksekdağ’dan ’Nevruz’ Açıklaması

Figen Yüksekdağ’dan ’Nevruz’ Açıklaması
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İstanbul İl Başkanlığı'nda Nevruz'a ilişkin basın açıklaması yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İstanbul İl Başkanlığı'nda Nevruz'a ilişkin basın açıklaması yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Kamuran Yüksek ve beraberindeki partililer ile birlikte İstanbul İl Başkanlığı'nda Nevruz'a ilişkin basın açıklaması yaptı. İstanbul'da bugün 120 kişinin gözaltına alındığı iddiasında bulunan Yüksekdağ, "Nevruz'un, bugün gözaltı bilançosu 120, arkadaşlar. Bugün saat 10.00'dan itibaren İstanbul'un dört bir yanında adeta bir kuşatma uygulandı. Sadece gördüğünüz Bakırköy Meydanı civarı değil, İstanbul'un genelinde bir abluka uygulandı. Nevruz'u kutlamak için sokağa çıkan halkımızın kendi mahallelerinden dışarıya çıkması engellendi. Mahallelerin ve ilçelerin çıkışı tutuldu. Ve bu çıkışlar esnasında gözaltına alınan partili arkadaşlarımız oldu. Parti yöneticilerimiz oldu. Hiçbir parti kademesinde olmayan ama sadece tarihsel bir halk dayanışma gününü kutlamak için sokağa çıkan insanlarımız da gözaltına alındı. Bu saate kadar elimize ulaşan gözaltı bilgisi, il örgütümüzün, kriz masamızın bize aktardığı bilgi 120 gözaltı olduğu şeklindedir" diye konuştu.

Polis barikatı nedeniyle Bakırköy'e gidemediklerini ifade eden Yüksekdağ, "Bakırköy'e inmek üzere aşağıya indiğimizde, yanımızdaki kitle ile birlikte o sokaktan çıkışımız engellendi. Bir polis barikatı ile karşılaştık. Orada Bakırköy'e gideceğimize dair bir açıklama yaptık. Ancak polis barikatı, Bahçelievler ilçesinin olduğu yerde de, bütün sokaklarda kurulu durumdaydı. Kuşatma devam etti. Bugün de hala bu müdahaleler devam ediyor. Nevruz kutlamalarına gerçekleştirilen müdahaleler sadece İstanbul ile sınırlı değil. Batman'da, Adana'da, İzmir'de, Urfa'nın ilçelerinde ve Antep'te Nevruz kutlamak için bir araya gelen, bir araya gelme girişiminde bulunan halkımıza müdahaleler gerçekleştirildi. İstanbul Nevruz'unda biz ne mesajı verecektik? İstanbul gibi bir halklar bahçesinde halkların bir arada; barış, demokrasi, özgürlük, adalet ve bir arada yaşama mesajını verecektik" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim