• BIST 9693.46
  • Altın 2509.616
  • Dolar 32.5735
  • Euro 34.7645
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Figen Yüksekdağ, Akademisyenlere Destek İçin Adliyede

Figen Yüksekdağ, Akademisyenlere Destek İçin Adliyede
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine destek açıklamasına ilişkin başlatılan soruşturmada tutuklanan ve "Terör...

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine destek açıklamasına ilişkin başlatılan soruşturmada tutuklanan ve "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan haklarında 7,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 4 akademisyene destek için adliyeye geldi.

"Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine destek açıklamasına ilişkin başlatılan soruşturmada tutuklanan ve "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan haklarında 7,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan akademisyenlerin yargılanmasına başlandı. Duruşma öncesi Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde destek için kalabalık bir grup toplandı. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'da akademisyenlere destek için adliyeye geldi. Sanık Meral Camcı'nın yeğeni Masal bebek de sanığın yakınları tarafından adliyeye getirildi. Cumhuriyet Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün de akademisyenlere destek için adliye önünde bekledikleri görüldü.

Burada bir açıklama yapan Figen Yüksekdağ, "Düşünceyi kalemleri tutsak edemezsiniz demek için bir araya geldik. Yargılayanları yargılamak için bir araya geldik. Biliyorsunuz Türkiye çok zor ve karanlık günlerden geçiyor. Bu zorlukların ve karanlığın en önemli sebebi de insanın en temel hakkının gasp edilmiş olmasıdır. Düşünme ve düşüncesini özgürce ifade edebilme hakkının gasp edilmiş olmasıdır. Düşünceleri ve gerçekleri topluma, insanlara ulaştırma hakkının gasp edilmiş olması ve bütün Türkiye halklarının gerçeğe ulaşma hakkının gasp edilmiş olmasıdır. Burada 3 gazeteci arkadaşımız yargılandı. Duruşması görüldü. Ve baştan itibaren haberlerinin ve gerçeği topluma ulaştırma hakların sorumluluklarının arkasında durdular. Bunu savundular. Yargılayanları yargıladılar. Bu gün bu saatlerde kısa bir süre sonra barış için akademisyenlerin duruşması görülecek ben inanıyorum ki barış için akademisyenlerde bu gün kendilerini yargılayan bu karanlık zihniyeti yargılayacak. Çünkü onların savunamayacağı hiç bir şey yok. Biz bu gün de bu duruşma vesilesiyle adaletin sağlanacağına güveniyoruz" dedi.

"Can Dündar ve Erdem Gülün yargılanmasının tek bir sebebi vardır" diyen Yüksekdağ, " Haber yapmak bu haberi topluma ulaştırmak toplumun gerçekle buluşmasını sağlamak. Bu bir haktır. Bir görevdir, sorumluluktur. Bütün basın çalışanları elinde mikrofon tutan kalem tutan kamera tutan herkesin temel görevidir" ifadesini kullandı.

Figen Yüksekdağ, Akademisyenlere Destek İçin Adliyede

Figen Yüksekdağ, Akademisyenlere Destek İçin Adliyede

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim