• BIST 8992.5
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

FIFA'da başkanlığa Infantino seçildi

FIFA'da başkanlığa Infantino seçildi
Olağanüstü FIFA Kongresi'nde başkanlığa UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino seçildi.

Olağanüstü FIFA Kongresi'nde başkanlığa UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino seçildi.

İsviçre'nin Zürih kentindeki FIFA'nın merkez binasında yapılan seçimlerin ikinci turunda 209 delegeden 207'si oy kullandı.

İkinci turda oyların 115'ini alan Infantino, yeterli çoğunluğa ulaşarak FIFA'nın yeni başkanı oldu. Diğer adaylardan Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) Başkanı Şeyh Salman bin İbrahim el-Halife 88, Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin 4 oyda kaldı.

Eski FIFA Genel Sekreter Yardımcısı Jerome Champagne'ne ise 2. turda oy çıkmadı.

'FIFA'da yeni bir çağ açmak istiyorum'

FIFA'nın yeni başkanı Gianni Infantino, tebrikleri kabul etmesinin ardından teşekkür konuşması yaptı.

Seçim sonucundan memnuniyet duyduğunu belirten 46 yaşındaki futbol adamı, "Herkese teşekkür ederim. Fevkalade bir yolculuktan geçtim. Futbolu seven ve onunla nefes alabilen harika insanlar tanıdım. FIFA'ya üye tüm 209 federasyonun başkanı olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Başkanlığı sürecinde fikir alışverişini ön planda tutmak istediğini vurgulayan Infantino, "Herkesle ortaklaşa çalışarak, FIFA'da yeni bir çağ açmak ve bunun merkezine futbolu inşa etmek istiyorum" dedi.

"FIFA saygısını yeniden kazanacak"

FIFA'nın hak ettiği saygıyı yeniden kazanması gerektiğini vurgulayan Infantino, "Bu saygıyı çok çalışarak ve işimize gönül vererek yeniden elde edeceğiz. Bu sayede, oyunun güzelliklerine yeniden odaklanabileceğimiz konusunda hiç şüphem yok" diye konuştu.

Infantino, FIFA'nın sadece futbolla anılması gerektiğini ve bunun için sürekli çalışacağını kaydederek, "FIFA'yı yeniden futbola, futbolu ise yeniden FIFA'ya döndüreceğim. FIFA yeniden gurur duyulan bir kurum haline gelecek. Yapmak istediğimiz bu" değerlendirmesinde bulundu.

Göreve getirildiği için çok duygulandığını söyleyen FIFA başkanı, "Hala bugün yaşananları kavramakta güçlük çekiyorum. Her şey çok yeni ve önümüzde uzun ve heyecanlı bir dönem bizi bekliyor" şeklinde konuştu.

FIFA Dünya Kupası'nı 40 takıma çıkarmayı hedefliyor

Türkiye'deki şike davası sürecinde UEFA adına aldığı rolle gündeme gelen 45 yaşındaki Infantino, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Şampiyonası gibi büyük futbol organizasyonlarının kura çekimlerinde UEFA'nın ekran yüzüydü.

Eski UEFA Başkanı Michel Platini'nin "sağ kolu" olarak gösterilen İtalyan asıllı İsviçreli futbol adamı, Platini'nin futboldan men cezası alması ve devre dışı kalmasıyla FIFA başkanlığına adaylığını açıklamıştı. Infantino, başkanlık koltuğuna oturması halinde FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek takım sayısını 32'den 40'a çıkarmayı hedeflediğini ve futbolda teknolojik gelişmelere açık olduğunu dile getirmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Olağanüstü FIFA Kongresi'nde başkanlığa seçilen Gianni Infantino'yu kutladı.

TFF'nin internet sitesinde yer alan mesajda, "FIFA'nın Zürih'te yapılan Olağanüstü Genel Kurulu'nda 115 oy alarak başkanlığa seçilen Gianni Infantino'yu tebrik eder, görevinde başarılar dileriz" denildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim