• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Fidan Dikmeyene Ruhsat Yok

Fidan Dikmeyene Ruhsat Yok
Kent merkezindeki yeşil alan oranını artırmak için yeni ruhsat alan her binaya "fidan dikme" zorunluluğu getiren Karşıyaka Belediyesi bir yıl içinde bin...

Kent merkezindeki yeşil alan oranını artırmak için yeni ruhsat alan her binaya "fidan dikme" zorunluluğu getiren Karşıyaka Belediyesi bir yıl içinde bin 146 ağacın toprakla buluşmasına vesile oldu. Başkan Akpınar "Hem toplumsal farkındalığı yaratıyoruz hem de kent merkezindeki kişi başına düşen yeşil oranını artırıyoruz" dedi.

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

'Daha yeşil bir Karşıyaka" parolası ile hizmet eden Karşıyaka Belediyesi, 2014 yılından itibaren yeni ruhsat alan her binaya, her 25 metrekare için bir fidan dikme zorunluluğu getirdi. Belediyenin serasından temin edilen fidanlar yeni yapıların bahçesine dikildi. Önünde uygun yeri olmayan binalar da fidanlarını Mutluluk Ormanı'nda toprakla buluşturdu. Bu sayede, sadece bir yılda, 382 yeni ruhsat sayesinde, bin 146 ağaç dikildi.

MUTLULUK ORMANI BÜYÜYOR

İlçedeki kişi başına düşen yeşil oranını artırmak için projeler üreten Karşıyaka Belediyesi, daha önce de her evlenen çift için fidan dikmeye başlamış ve kısa sürede iki büyük Mutluluk Ormanı'nı kente kazandırmıştı.

YEŞİLİN BAŞKENTİ OLACAĞIZ

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Karşıyaka'ya yeşil ufuklar açmak istiyoruz. Amacımız; beton binalar arasında nefes alabileceğimiz yeşil alanlar oluşturmak. Kişi başına düşen yeşil alan oranını büyütmeliyiz. Gezi Parkı ruhu, bize yeşilin önemini çok iyi anlatmıştı. O anlayışla hareket ediyoruz. Müteahhit, inşaat yaparken ağaç da dikecek. İçinde ağaç olmayan yapı olmayacak. Bazı inşaatların planı ağaç dikimine uygun olmayabilir. Onlar da Mutluluk Ormanı'na fidan dikecek. Hep birlikte Karşıyaka'yı İzmir'in yeşil başkenti yapacağız" dedi.

Fidan Dikmeyene Ruhsat Yok

Fidan Dikmeyene Ruhsat Yok

Fidan Dikmeyene Ruhsat Yok

Fidan Dikmeyene Ruhsat Yok

Fidan Dikmeyene Ruhsat Yok

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim