• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

FIBA Kadınlar Euroleague Final Four basın toplantısı yapıldı

FIBA Kadınlar Euroleague Final Four basın toplantısı yapıldı
Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde 15-17 Nisan 2016 tarihlerinde Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da düzenlenecek FIBA Kadınlar Euroleague Final Four'unun basın...

Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde 15-17 Nisan 2016 tarihlerinde Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da düzenlenecek FIBA Kadınlar Euroleague Final Four'unun basın toplantısı yapıldı.

Turnuvada; Fenerbahçe ile birlikte Rus ekipleri UMMC Ekaterinburg, Nadezhda Orenburg ve Çek takımı USK ZVZ Prague mücadele edecek.

Final Four organizasyonuna ev sahipliği yapacak olan Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen basın toplantısına; 4'lü finalde mücadele edecek takımların antrenörleri ile birer oyuncuları katıldı. Yarın başlayacak Final Four organizasyonu öncesinde antrenörler ve oyuncular basın mensuplarının sorularını cevapladılar.

"ÇOK İYİ BİR FİNAL FOUR BİZİ BEKLİYOR"

Ev sahibi Fenerbahçe'nin Başantrenörü George Dikeoulakos, katılımcılara "hoş geldiniz" diye söze başlarken, "Buradaki takımlar şu anda, sadece Avrupa'nın değil dünyanın en iyi antrenörleri ve oyuncuları konumunda. Açıkçası evimizde olmamız ve üzerimizdeki baskıyı nasıl yöneteceğimiz çok önemli." diyerek, şöyle konuştu:

"Önce bu, sonrasında taktik ve teknik konular geliyor. Nadezhda ile yarın yarı finalde karşılaşacağız. Nadezhda da çalıştım. Nadezhda çalışmak ve onlara karşı oynamak farklı olacak. Ekaterinburg'a gelirsek, onlar her sezon bu seviyedeler. Prague'da geçtiğimiz yılın şampiyonu. Umarım bu sezon biz kazanırız. Çok iyi bir Final Four bizi bekliyor."

Sarı lacivertli takımın Amerikan asıllı oyuncusu Quanitra Hollingsworth da bu turnuvanın çok önemli olduğunu belirterek, "Öncelikle Başkanımız Aziz Yıldırım'a teşekkür ediyorum. Final Four organizasyonunu İstanbul'a aldığı için. Bizim için çok önemli turnuva olacak. Fenerbahçe'nin olduğu her yerde beklentiler vardır." dedi.

INİGUEZ: ŞAMPİYONADA FENERBAHÇE FAVORİ

Yarın Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Rus ekibi Nadezhda Orenburg takımın antrenörü Roberto Iniguez, şampiyonada Fenerbahçe'nin favori olduğunu belirterek, "Burada olmaktan dolayı mutluyum. Fenerbahçe'de iki sezon çalıştım. Bu yüzden biraz duygusalım. Turnuva'da Fenerbahçe'yi favori görüyorum, çünkü taraftarı önünde oynuyor. Küçük detaylar bu maçlarda sonucu belirliyor ve bu detaylardan biri de taraftar. Fenerbahçe'den sonraki favorim ise Ekaterinburg. Biz ise ilk kez Final Four'dayız. Favori değiliz ama kendi basketbolumuzu oynarsak herkesi yenebilecek güçteyiz." ifadelerini kullandı.

Nadezhda Orenburg'un Amerikan asıllı oyuncusu Dewanna Bonner, ilk kez bu seviyede olduklarını belirterek, "Burada olmaktan dolayı mutluyuz. 4 yıldır Nadezhda'da oynuyorum ve ilk kez bu seviyedeyiz. Fenerbahçe'nin antrenörü George Dikeoulakos bizim eski koçumuz. Saygı duyuyoruz. Yarın ki maç için de heyecanlıyız." dedi.

HEJKOVA: HİÇ BİRİMİZ BİZİ NASIL BİR SONUCUN BEKLEDİĞİNİ BİLMİYORUZ

Geçen yılın şampiyonu Çek ekibi USK ZVZ Prague Antrenörü Nataila Hejkova ise yaptığı açıklamada, çok heyecanlı ve enteresan bir Final Four olacağını belirterek, "Biz geçen yılın şampiyonuz. Fenerbahçe ev sahibi. Nadezhda Orenburg ilk kez Final Four'da oynayacak. Ekaterinburg sürekli bu seviyelerde oynayan bir ekip. Hiç birimiz bizi nasıl bir sonucun beklediğini bilmiyoruz." dedi.

USK ZVZ Prague'ın İspanyol oyuncusu Laia Palau buralarda oynamanın çok önemli olduğunu belirterek, her sonuca açık bir Final Four yaşayacaklarını söyledi.

Dörtlü finaldeki bir diğer Rus ekibi UMMC Ekaterinburg antrenörü Olaf Lange de takımlarının seviyelerinin yükseldiğine işaret ederek, "Çok heyecanlı bir Final Four olacak. 4 takımın üç tanesi geçen yıl da Final Four oynadı. Prague'la geçen yıl finalde karşılaştık ve kaybettik. 3-4 yıldır Prague'la sürekli karşılaşıyoruz. Yarın da ilk maçı onlarla oynayacağız. Takımların seviyesi geçtiğimiz yıla göre daha yukarıda." dedi.

Rus ekibinin Macar asıllı oyuncusu Anna Petrakova da yaptığı açıklamada, "Herkes için çok heyecan verici turnuva. Burada takımla birlikte olmaktan dolayı mutluyum. Rus basketbolu adına da iki takımın Final Four'da olması çok önemli." dedi.

Konuşmaların ardından teknik heyet ve oyuncular kupa ile birlikte objektiflere poz verdi.

ŞAMPİYONANIN PROGRAMI

Bu arada yarın başlayacak olan Final Four'da program şöyle:

15 Nisan 2016 Cuma

17.00 USK ZVZ Prague – UMMC Ekaterinburg

20.00 Fenerbahçe – Nadezhda Orenburg

17 Nisan 2016 Pazar

14.00 İlk günün mağlupları (3-4 maçı)

17.00 İlk günün galipleri (Final maçı)

Cihan

FIBA Kadınlar Euroleague Final Four basın toplantısı yapıldı

FIBA Kadınlar Euroleague Final Four basın toplantısı yapıldı

FIBA Kadınlar Euroleague Final Four basın toplantısı yapıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim