• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Feyzioğlu'ndan Erdoğan açıklaması

Feyzioğlu'ndan Erdoğan açıklaması
Metin Feyzioğlu, Tayyip Erdoğan'ın sözünü kesmesinde Erdoğan'ı haklı bulan Faruk Loğoğlu için “Bazılarında mikrofon hastalığı var” yorumunda bulundu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Uğur Dündar’ın Halk TV’de sunduğu Halk Arenası programına konuk oldu. Metin Feyzioğlu; Danıştay töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisinin sözünü kesmesiyle başlayan tartışmalar ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı iddiaları hakkında açıklamalarda bulundu.

HUKUKİ TALEP

Metin Feyzioğlu, Recep Tayyip Erdoğan’ın “edepsizlik” ve “siyaset yapmak”la suçladığı konuşmasında söylediklerinin, görevinden kaynaklı hukuki talepleri dile getirmek olduğunu yineledi. Feyzioğlu, bu tartışmada Tayyip Erdoğan’ı haklı bulduğunu açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’nun ise kendisinin konuşma metnini okumadan yorum yaptığı şeklinde yorumladı. Metin Feyzioğlu bu konuda, “Bazılarında mikrofon hastalığı var. Sayın Loğoğlu şu metni okusun. Anlayabileceğinden eminim. Şu cümlen siyasidir desin, eyvallah. Siz kapitalist bir zihniyetten geliyorsanız, depremzedelerin barınma hakkı talebini hukuki bulmazsınız. Ama sosyal demokrat bir zihniyetten geliyorsanız, bu bal gibi hukuki bir taleptir” açıklamasında bulundu.

BEN TÜRKÇE BİLİYORUM

Uğur Dündar, Metin Feyzioğlu’na kamuoyunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2009 Dünya Ekonomi Forumu’nda yaptığı “one minute” çıkışına atıf yapılarak Erdoğan’ın kendisine bir çeşit “one minute” dediği yorumu hakkında görüşlerini sordu. Metin Feyzioğlu bu soruyu, “Ben Türkçe biliyorum. Bana one minute demesine gerek yok. Sayın Başbakan Van’ı mesele etti fakat, benim konuştuğum konuyla Van konusu arasında 10 dakika var. Başbakan ayağa kalktığı sırada 76 milyonun cumhurbaşkanını seçiyoruz diyorum. Bunun ardından Van Valisi beni yalanladı. Yalnız başı belayagirecek. Başbakan’ın söyledikleriyle benim söylediklerim aynı” yanıtını verdi.
Hükümet’ten kendisine yönelen Van’ı bilmeme eleştirilerine de Feyzioğlu, “Benim Van’ı gördüğüm kadar, İstanbul’da yaşadıkları semtlerden burunlarını çıkarsalar, sorun çözülecek” yanıtı verdi.

MÜDAFA-İ HUKUK CEMİYETİ RUHU

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’in, Metin Feyzioğlu hakkında, “Yargı bürokratlarının köşk dönemi bitti” açıklamaları da Feyzioğlu’na yöneltilen sorulardan biriydi. Metin Feyzioğlu bu konuya da, “AKP beni Cumhurbaşkanı adayı mı gösterecek? Demek ki en yüksek makamlarda Feyzioğlu’nun adaylığı konuşuluyor. Konuşmaya devam etsinler. Bir bilgi yanlışlığı var. Ben bürokrat değilim. Yemin etmiş 84 bin avukatın temsilcisiyim. Bir sivil toplum kuruluşu başkanı da değilim. Bu devletin yasama, yürütme ve yargı diye sayılan üç kurucu erkinden birinin en yüksek temsil makamındayım. Beni, kendi önünde el pençe divan durmazsa kaderleri değişecek bürokratlarla karıştırmasın. 79 baronun delegelerinin yüzde 50′sinden fazlasının oyunu alarak göreve geldik. Öyle İstanbul, Ankara, İzmir birlikteliği değil. Anadolu ve Rumeli Müdafaai Hukuk Cemiyeti ruhunu taşıyoruz” yanıtını verdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

Metin Feyzioğlu, merak edilen Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı sorusunu da yanıtladı. Feyzioğlu konuyla ilgili olarak, “Sayın Loğoğlu müsterih olsun. Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı koltuğunda oturuyorum. Bu görevi de yapmaya devam edeceğim” dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim