• BIST 9640.77
  • Altın 2475.941
  • Dolar 32.4479
  • Euro 34.4714
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 21 °C

Feyzioğlu adaylığı ile ilgili kesin konuştu

Feyzioğlu adaylığı ile ilgili kesin konuştu
CHP Genel Başkanlığı için adı geçen Metin Feyzioğlu, adaylık konusunda net konuştu. Feyzioğlu, adli yıl açılış törenine ise katılacağını vurguladı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP genel başkakanlığına aday olmayacağını açıkladı. Feyzioğlu, Başbakan Erdoğan'ın "Barolar Birliği Başkanı konuşacaksa adli yıl açılışına katılmam" sözleri üzerine de meydan okuyan bir yanıt verdi.

Hürriyet gazetesinden Cansu Çamlıbel'e konuşan Metin Feyzioğlu, "CHP’nin 5-6 Eylül’deki olağanüstü kurultayında genel başkan adayı olacak mısınız?" sorusuna "Hayır ben aday değilim" diye yanıt verdi.

"Peki bir adayın arkasında olacak mısınız?" sorusuna ise, Feyzioğlu şu yanıtı verdi:

MUHALEFETİN ZAAFLARI VAR

"Hayır, hiçbir adayın arkasında değilim. Bana göre Türkiye’nin iktidar sorununu yaratan bir muhalefet sorunu var. İktidarın giderek despotlaşmasından, kişi hak ve özgürlüklerini giderek daha fazla kısıtlamasından söz ediyoruz. Bütün bunların temelinde muhalefet partilerinin iktidar alternatifi olmadaki zaafı var. Türkiye’de kurumların aşınmasının temelinde iktidarın alternatifsiz bırakılması var. Üç seçim arka araya yapılacak besbelli değil mi? Bunu gazeteden öğrenmiyorsunuz. 

ÇATI ADAY GÖKTEN İNDİ

Belediye başkanlarını mesela son anda çıkarmak, seçim stratejisini üç ayrı seçim olarak planlamak doğru mu acaba? İktidar partisine bakın, üç seçimi birlikte planladı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı adayı adeta gökten indiğinde yolcular ‘Buzdağına çarpacaksın kaptan’ diye bağırdılar. Buzdağına çarptılar, hezimet bağıra bağıra geldi. En azından ikinci tura kalabilecek bir seçim altın tepside hediye edildi. Ancak demokrasi kültürü zayıf olan toplumlarda ve partilerde bunların siyasi bedeli olmaz. 

"Tayyip Erdoğan Mayıs ayında yaşadığınız polemiğe referansla ‘Barolar Birliği Başkanı konuşacaksa adli yıl açılışına katılmam’ diye çok net ifade etti. Hem de bunu cumhurbaşkanı seçildikten sonra söyledi. Bu yeni bir kriz mi demek?" sorusuna ise net yanıt verdi:

BEN MİSAFİR DEĞİLİM

Ben gideceğim tabii ki törene. Yargıtay tarafından düzenlenen ama ev sahibinin hem Yargıtay hem de Türkiye Barolar Birliği olduğu törenler bunlar. Ben misafir değilim ki. Biz yargının kurucu unsuru olan avukatlar o törenin ev sahibiyiz. Yargıtay her yıl olduğu gibi bize tören programını gönderdi. Hatta Sayın Genel Sekreter elden getirdi. Konuşma süresini de konuştuk.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim