• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi Meyvelerini Verdi

Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi Meyvelerini Verdi
Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi proje alanında incelemelerde bulunan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Yoğun yağmurlar ile gelen sel korkusu artık...

Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi proje alanında incelemelerde bulunan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Yoğun yağmurlar ile gelen sel korkusu artık uykularımızı kaçırmayacak" dedi.

Torbalı ilçesinde hayata geçirilen Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi projesi yavaş yavaş meyvelerini vermeye başladı. Mayıs ayında start alınan proje tüm hızıyla devam ederken, çayın bir kısmı kurtarıldı. Son yağışlarla birlikte sel baskınlarının yaşanmaması ise proje yöneticilerini sevindirdi. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, yoğun yağışlar sonrasında proje alında DSİ Bölge Müdürü Hayati Çelenk ile birlikte incelemelerde bulundu. 22 kilometrelik alanı inceleyen Görmez ve beraberindekiler, şantiye yöneticilerinden sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Fetrek Çayı'nın Küçük Menderes Nehri'ni beslediğini, Torbalı ovasını bölgenin tarımsal üretim merkezi haline getirdiğini belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Fetrek son 50 yıldaki yoğun kirlenme sonucu yok olma tehlikesiyle karşı karşıya idi. Orman ve Su İşleri Bakanı'mız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun devreye girmesiyle bu alanda ıslah çalışmalarına başlandı. 22 kilometre uzunluğundaki Fetrek projesinde, onlarca iş makinesi ve teknik kadro ile yoğun bir ıslah çalışması yürütüldü. Projenin birinci etabında yapılan çalışmalar sonucu dere yatakları ıslah edildi. Son yağışlarla birlikte çaydaki su seviyesi zirve yaparken çevrede herhangi bir taşkınlık yaşanmadı. Yerleşim birimlerimiz, tarım alanlarımız zarar görmedi. Sayın Bakanımız Eroğlu ve ekibine teşekkür ederim. Biz çevreci bir belediye nasıl olunur bunun örneğini Fetrek ile veriyoruz. Fetrek örneğinde olduğu gibi suyu, havayı, toprağı kirletmekte beis görmeyenlere asla izin vermeyeceğiz. Burada başlattığımız proje ile Türkiye'nin en dikkat çekici rekreasyon alanlarından birisini vücuda gireceğiz" dedi.

Fetrek Çayı projesiyle, suyu, toprağı, çevreyi koruduklarını, projenin Türkiye'nin en büyük çevre odaklı örnek çalışması olduğunu vurgulayan DSİ Bölge Müdürü Hayati Çelenk, şöyle konuştu:

"Proje bitinceye kadar buradayız. Uzun soluklu, çok emek ve maliyet getiren bir çalışma. Şantiyemiz, makine parkımız, teknik ekibimizle bu hususta kararlıyız."

Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi Meyvelerini Verdi

Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi Meyvelerini Verdi

Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi Meyvelerini Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim