• BIST 9770.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

FETÖ'yü protesto eden gurbetçinin ırkçılık isyanı

FETÖ'yü protesto eden gurbetçinin ırkçılık isyanı
Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşanan olay ülkedeki ırkçılığı gözler önünde serdi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşanan olay ülkedeki ırkçılığı gözler önünde serdi. 15 Temmuz günü darbe girişimine kalkışan Fethullahçı Terör Örgütü'nü protesto etmek için evinin balkonuna Türk bayrağı asan 33 yaşındaki Soner Seniş, balkona Türk bayrağı astığı ve FETÖ protesto ettiği için Avusturya Dışişleri Bakanlığı'ndan ilginç bir mektupla karşı karşıya geldi.

AVUSTURYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN MEKTUP

Viyana'da yaşayan evli ve iki çocuk babası olan Seniş, Cihan Haber Ajansı'na başından gelen talihsiz olayı anlattı. Seniş, önceki gün işten eve geldiğinde kontrol ettiği posta kutusunda Avusturya Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen bir mektupla karşılaştığını söyledi. Seniş, mektubu aştığını ve evinin balkonuna asılmış Türk bayrağı resminin mektupta yer aldığını kaydetti. Seniş, şaşkınlığını gizleyemediği olaya ilişkin açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

"Türkiye'de darbe girişimi haberini aldığımız an son derece üzüntü duyduk. İnsanların, siyasi parti ve ideoloji gözetmeksizin darbeye karşı, demokrasi için sokaklara inip, tankların önüne yatmalarını ve silahlara siper olduklarını görünce, bende tepkimi balkonuma Türk bayrağı asarak göstermek istedim. Türk demokrasisine ben de bir nevi sahip çıkmaya çalıştım. Gelen mektubun üzerinde Dışişleri Bakanımız (Avusturya) Sayın Sebastian Kurz'un, Olayları ırkçılık boyuta gelmesin. Eğer böyle olursa ülkeyi terk etmekte serbestsiniz açıklaması ve benim balkonumun çekilmiş resmi ile daire numaram bulunuyor. Bu açıkça ülkenize gidin anlamına geliyor. Olay daha yeni olduğu için ve komşularımın çoğunun tatilde olması nedeniyle, bu ırkçı kağıdın onlara da gönderilip gönderilmediğini bilmiyoruz. Bayrağımızı astık, medyaya çıktık. Avusturya medyası ve siyasiler resmen, buradaki halkı, darbeye tepki gösteren Türklere karşı kışkırttı."

SONUNA KADAR BAŞKOMUTANIMIN VE ÜLKEMİN YANINDAYIM

Seniş, Avrupa'da artan ırkçı saldırılara dikkat çekerek, " Kendi ülkemdeki darbe girişimini Türk bayrağı ile protesto ettim. Sonuna kadar başkomutanımın ve ülkemin yanındayım. Viyana'daki makamlardan anında uyarı mektubu. Buna saygı duyan da var. Duymayan da… Yarın çocuğumun parkta oynarken, saldırıya uğramayacağının garantisi yok. Boş yere hedef gösteriliyoruz" dedi.

BAŞKOMUTANIMIZ EVLERİNİZE DÖNÜN DİYENE KADAR BU BAYRAK ASILI KALACAK

Seniş, uyarı mektubuna kulak asmadığını, ırkçılığa karşı en güzel cevabın ırkçılığa karşı çıkmak olduğunu ifade ederek, ifadelerine şu sözleri ekledi:

"Benim ülkemde darbe girişimi olmuş, insanlar tanklar tarafından ezilmiş, sivil halka kurşunlar yağdırılmış ve şuana kadar yaklaşık 250 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yaralanmış fakat maalesef Avusturya medyası bunları görmezden geliyor ve sadece dövülen darbeci askerlere yer veriyor. Bu son derece üzücü bir durum. Ama bu kağıdı gönderen kişi bir ırkçılık suçu işlemiştir. Dolayısıyla balkonuma astığım bayrak bir suç teşkil etmiyor. Türkiye'de demokrasi nöbeti tutan insanlara, Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın "evlerinize dönebilirsiniz" açıklamasını yapacağı gün bayrağımızı balkondan alacağım" dedi.

Kaddafi KAYA/ VİYANACihan

FETÖ'yü protesto eden gurbetçinin ırkçılık isyanı

FETÖ'yü protesto eden gurbetçinin ırkçılık isyanı

FETÖ'yü protesto eden gurbetçinin ırkçılık isyanı

FETÖ'yü protesto eden gurbetçinin ırkçılık isyanı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim