• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

'FETÖ'nün üniversite arazisini konuta çevirdiği' iddiası

'FETÖ'nün üniversite arazisini konuta çevirdiği' iddiası
Adana'da FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlıların üniversite arazisi olarak tahsis edilen alanı, belediye meclis kararı olmaksızın konut alanına çevirdikleri iddia edildi.

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlıların üniversite arazisi olarak tahsis edilen alanı, belediye meclis kararı olmaksızın konut alanına çevirdikleri iddia edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin, iki gün önce FETÖ/PDY'ye yönelik 30 ayrı adrese düzenlediği operasyon kapsamında gözaltına alınanların işlemleri devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, bazıları Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratlarından oluşan zanlıların örgüte yakınlığıyla bilinen ve yardım kuruluşu adı altında faaliyet gösteren derneklere kazanç sağladıkları ileri sürülüyor.

Örgütün mali kaynaklarına yönelik operasyon düzenleyen ekipler, zanlıların, Çukurova ilçesi Şambayadı Mahallesi Savran Tepe mevkiindeki 283, 284, 285, 286 ve 287 nolu parseldeki arsaların 2008 yılında mirasçılarından farklı tarihlerde "sistemli" olarak toplandığını ve bu arazilerin M.Ç, K.E, M.D, ve B.K ile M.İ tarafından satın alındığını tespit etti.

Arazinin 2009'da, "bilinçli" ve "sistemli" olarak Çukurova Eğitim ve Kültür Vakfına satıldığı daha sonra ise 2013 yılında Kanuni Üniversitesine bağışlandığı belirlendi.

"Üniversite arazisi usulsüz olarak konut arazisine çevrilerek rant elde edildi" iddiası

Yapılan incelemelerde şüphelilerin, arazinin satın alındığı tarihte, Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla üniversite kampüs alanı olarak planlanması gerekirken, parsellerin meclis kararı olmadan konut alanı olarak planlandığını ve bu arazinin yakınındaki arsaları ucuza alıp yüksek fiyata satarak elde edilen geliri "himmet" adı altında örgüte aktardığı ortaya çıktı.

Firari Adana il imamı aranıyor

Bu arada operasyon sırasında evinde bulunamayan örgütün Adana İl İmamı olduğu iddia edilen Ö.E'nin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Ö.E'nin Adana Büyükşehir Belediyesindeki bazı ihaleleri örgüte yakın firmaların almasını sağladığı ileri sürülüyor.

Soruşturma kapsamında, gözaltında bulunan eski Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Z.A'nın ve diğer bürokratların FETÖ/PDY ile olduğu ileri sürülen ilişkisine yönelik incelemelerin sürdüğü öğrenildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim