• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

FETÖ’nun Muğla çatı davası başlıyor

FETÖ’nun Muğla çatı davası başlıyor
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet yapılanmasına yönelik hazırlanan Muğla Çatı Davası...

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet yapılanmasına yönelik hazırlanan Muğla Çatı Davası İddianamesi Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. İddianamede bir numaralı sanık olarak S.D. yer alırken iddianame 360 sayfadan oluşuyor.

FETÖ/PDY Muğla çatı davası Muğla Ticaret ve Sanayi Odası salonunda 18 Aralık Pazartesi günü başlarken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 29 Nisan 2015 tarihinde ifadesine başvurulan gizli tanık "Burak'ın Muğla'daki FETÖ yapılanmasına ilişkin ifadesine başvurulması üzerine dosya Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. 8 Eylül 2017 tarihinde 22'si tutuklu, 41 şüpheli hakkında "Silahlı Terör Örgütü Yöneticisi veya üyesi olmak, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklamak ve Bankacılık Kanunu'na muhalefet suçlarından dolayı iddianame hazırlandı.

İddianame kapsamında FETÖ terör örgütü kapsamında Muğla'da faaliyet gösteren ve örgütün kontrolünde olduğu değerlendirilen Bereket Özel Eğitim Hizmetleri A.Ş. ve Çağlayan Dağıtım Pazarlama Basım Yayın Özel Eğitim Hizmetleri A.Ş.'nin ortakları, örgütün sözde il imamı ve onların yardımcısı olan kişiler ile mütevelli heyeti soruşturmaya dahil edildi.

Hazırlanan iddianamede, Muğla'daki FETÖ örgütüne ait okul, dershane ve yurtların Bereket Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret A.Ş. üzerinden faaliyete geçirildiği, örgüt üyelerinin bu şirket üzerinden sigortalanarak okul, yurt, dershane hatta örgüte ait öğrenci evlerinde faaliyet gösterdikleri, himmet, kurban, bağışı gibi paraların toplandığı, örgüt liderinin talimatlarının örgüt üyelerine iletildiği faaliyetler olan örgüt toplantılarının buralarda yapıldığı, bu şirketin örgütün diğer il ve ilçelerde örgütün kontrolündeki diğer şirketler ile irtibatlı olduğu, her birinin örgütün sözde il imamına bağlı olarak faaliyetlerini yürüttükleri iddianamede yer aldı.

Örgütün mali yapısına ilişkin deliler temin edildi

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 360 sayfalık iddianamede, örgütün mali yapısına ilişkin deliller de ortaya konulmuştu. Örgüte ait çek, senet ve himmet gelirlerinin güvenilir örgüt üyelerinin adlarına kayıtlı banka hesapları üzerinden nakde çevrilerek örgütün para kuryesine verilerek, kurye tarafından da örgütün bağlı bulunduğu Denizli veya İzmir'deki daha üst düzey yöneticilere elden teslim edildiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında şüpheli olarak yer alan bir işadamının 2014 yılı Ocak ayında sözde İl İmamı İ.K.'nin emri ile 1 milyon 63 bin ABD doları nakit parayı altı örgüt üyesine teslim ettiği, bunların da Bank Asya'ya destek olunması için bu paraları bankaya yatırdıkları tespit edildi.

İl İmamı ile İl Ablası arasında telefon yazışmaları ortaya çıkmıştı

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede İl İmamı İ.K. ile İl Ablası A.Ç. arasında 19 Şubat 2016 tarihinde terör örgütünün gizli haberleşme sistemi ByLock üzerinden yaptıkları yazışmalar ortaya çıktı. İl İmamı İ.K. ve İl Ablası A.Ç. arasında geçen ByLock üzerinden yaptıkları yazışmada, İl Ablası A.Ç.'nin ilçelerde bulunan örgütün bölge mesulleri ile Fethiye'de tanıdık bir otelde bir veya 2 gün kalınmasına ilişkin talebine sözde İl İmamı İ.K. tarafından, "A. hocam, şu anda her taraf karışık. Siz mümkün mertebe hareket etmeyin. Yapabileceğiniz en iyi iş, ilden çıkarken tedbirli bir şekilde çıkalım. Gideceğimiz yeri kimseyle paylaşmayalım. Müessese değil, ablaların evini kullanalım. Tel kesinlikle götürmeyelim, ekip 7 kişiyi geçmesin" şeklindeki yazışmalar ortaya çıktı.

Sözde il imamı itirafçı oldu

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hazırlanan FETÖ'nün Muğla Çatı İddianamesinde sözde il imamı olan İ.K.'nin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini açıklamasının ardından, tutuklu bulunan şüphelilerin bunu öğrenmesi sonrası tutuklu şüphelilerden O.Ö.'nün yakınlarına cezaevinden bir pusula gönderdiği ortaya çıktı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim