• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

FETÖ'nün 'il imamları' da gözaltında

FETÖ'nün 'il imamları' da gözaltında
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik, Manisa ve Eskişehir merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda, gözaltına alınan 50 kişi arasında il imamları da bulunuyor.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik, Manisa ve Eskişehir merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda, aralarında "imamların" da bulunduğu gözaltına alınanların sayısı 50'ye yükseldi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) PDY'ye yönelik Uşak ve İzmir'de gerçekleştirdiği ve sorumlu imamların da yakalandığı operasyonların ardından, Eskişehir ve Manisa'da da il imamlarını gözaltına aldı.

AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Eskişehir başta olmak üzere İstanbul, Diyarbakır, Kayseri, Bursa ve Tokat'ta gerçekleştirilen FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, gözaltına alınan şüpheli sayısı 23'e çıktı. 

Soruşturma kapsamında başta örgüt lideri Fetullah Gülen olmak üzere 40 şüphelinin gözaltına alınmasının hedeflendiği belirtildi.

Gözaltına alınan zanlılar arasında örgütün Eskişehir imamı olarak bilinen ve 'Ahmet' kod adlı Mehmet M.'nin, yine örgüt tarafından Diyarbakır'da il imamı olarak görevlendirildiğini belirleyen ekipler, Diyarbakır'a giderek şüpheliyi gözaltına aldı. Mehmet M.'nin operasyonun merkezi olan Eskişehir'e getirildiği öğrenildi. 

Öte yandan, gözaltına alınan zanlılardan Halil Ç.'nin, Eskişehir'deki il yöneticilerinin imamı olduğu ve 17 Mayıs 2012-3 Mayıs 2014 tarihleri arasında Eskişehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü olarak görev yaptığı belirtildi. Halil Ç.'nin aynı dönemde Eskişehir Yöneticiler Derneğinin de (Esyönder) başkanlığını yaptığı ve bu süre içerisinde derneğin PDY faaliyetlerinde aktif olarak kullanıldığı tespit edildi.

Söz konusu derneğe Eskişehir'deki üst kademedeki cemaatçi yöneticilerin de üye olduğu vurgulanırken, derneğin örgüt adına himmet ve usulsüz bağış toplama gibi faaliyetlerde bulunduğu ifade edildi.

Öte yandan Halil Ç.'nin, örgütle ters düşen, sohbet toplantılarına katılmayan, himmet ya da bağış vermeyen veya örgüt gazetesine aboneliğini sonlandıran esnafa, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerini kullanarak, yüklü miktarlarda usulsüz ceza yazdırdığı da tespit edildi.

Zanlıların aynı zamanda topladıkları himmet ve usulsüz bağış paralarını sahte banka hesaplarına yatırdıkları, örgüte ise "ihtiyacı olanlara burs verdikleri" yalanını söyleyerek paraları kendi keyfi harcamalarında kullandıkları da belirtendi.

Manisa'daki FETÖ/PDY operasyonları

Manisa'da düzenlenen ve Cumhuriyet savcılığı tarafından 35 şüpheli için yakalama kararı çıkartılan operasyonda ise gözaltına alınan 27 zanlı arasında, dokuz Bank Asya görevlisi ile bir doktor, iki avukat ve bir öğretmenin bulunduğu öğrenildi.

Operasyonda FETÖ/PDY'nin Manisa imamı olduğu ifade edilen Abdürrahim Ş.'nin de gözaltına alındığı, şüphelinin örgüt ile bağlantılı olduğu belirlenen Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumlarında da bir süre Genel Koordinatör olarak görev yaptığı bildirildi.

Operasyonda gözaltına alınan banka görevlilerinin, Bank Asya yönetimine TMSF tarafından el konulması sürecinde, mesai saatlerinin dışında bankaya yüklü miktarlarda nakit getirdikleri, getirilen paraların açılan sahte hesaplara yatırıldığı, böylece mevduatı olduğundan fazla göstererek, bankaya el konulmasını engellemeye çalıştıkları ifade edildi.

FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlar kapsamında, başta örgüt imamları olmak üzere illegal faaliyet içerisinde bulunduğu tespit edilen örgüt üyelerinin de tek tek gözaltına alınacağı kaydedildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim