• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

FETÖ’nün Burdur’daki ‘Mahrem İmamı’ yakalandı

FETÖ’nün Burdur’daki ‘Mahrem İmamı’ yakalandı
Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün Burdur'da "Mahrem İmamı" olarak bilinen eğitim danışmanı A.T'nin...

Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün Burdur'da "Mahrem İmamı" olarak bilinen eğitim danışmanı A.T'nin kaçtığı Kırıkkale'de yakalandığını söyledi.

Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açıklamalarda bulundu. FETÖ'nün Burdur'daki yapılanmasını yönettiği, kaynak aktardığı, faaliyetleri içerisinde yer aldığı tespit edilen 10 kişinin gözaltına alındığını ve Burdur Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin devam ettiğini açıklayan Doğan, "13 Aralık 2016 tarihi itibariyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca FETÖ terör örgütüne yönelik yapılan soruşturmalar sırasında FETÖ'nün Burdur'daki yapılanmasını yönettiği, kaynak aktardığı, faaliyetleri içerisinde yer aldığı tespit edilen 10 kişi hakkında elde edilen yeni deliller nedeniyle arama ve gözaltı kararı verilmiştir. Şahısların bulundukları Uşak, İstanbul ve Alanya'da dahil olmak üzere verilen gözaltı kararları başarı ile uygulanmış ve 10 kişinin tamamı gözaltına alınmıştır. Şahısların halen sorgularının devam etmesi nedeniyle Burdur İl Emniyet Müdürlüğünde gözaltı işlemleri devam etmektedir" dedi.

Burdur'un "Mahrem İmamı" Kırıkkale'de yakalandı

Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, FETÖ'nün Burdur'daki mahrem imamı olarak bilinen ve Burdur il imamının eğitim danışmanlığını yapan A.T.'nin operasyonla Kırıkkale'de yakalandığını ifade etti. Doğan, "Bugün itibariyle Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ve İstihbarat Birimlerince, Burdur'daki FETÖ soruşturmalarında en önemli isimlerden biri olduğu değerlendirilen, örgüt içerisinde "Mahrem İmam" sıfatı bulunduğu bildirilen, FETÖ'nün Burdur il imamının eğitim danışmanı olan, Burdur'daki emniyet ve askeri personellerin sorumlusu, polis ve askeri kolejlere girecek olan FETÖ örgütü üyesi olan kişileri bu okullara örgüt adına yerleştirdiği tespit edilen, kod adı kullanan, örgüt içerisinde bu kod adıyla tanınan, hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca 5 aydır yakalama kararı çıkarılan A.T. Burdur İl Emniyet Müdürlüğü'nün başarılı bir çalışması sonucu Kırıkkale'de yakalanmış olup, Burdur'a getirilmesi için Cumhuriyet Başsavcılığımızca gerekli talimatlar verilmiştir. Şahsın ByLock kullanıcısı olduğu, ByLock'u çok sık kullandığı için kırmızı listede bulunduğu tespit edilmiştir. Ayrıca yakalandığı üzerinde FETÖ terör örgütüne ait olduğu değerlendirilen 7 bin 350 Dolar para olduğu tespit edilmiştir" diye konuştu.

"Yurtdışına kaçan FETÖ'cülerin yakalama çalışması devam ediyor"

Burdur'dan yurtdışına kaçan FETÖ'cüler hakkında yakalama çalışmalarının devam ettiğini de vurgulayan Başsavcı Doğan, "Soruşturmalarımız sırasında FETÖ'nün Burdur'daki yakalanan bu şüpheli şahıs gibi en üst düzeyde sorumluları olan 40 "a kadar örgüt üyesinin firari durumu halen devam etmektedir. Bu örgüt üyelerinin 15 Temmuz'un hemen sonrası Burdur ilini terk ettikleri, bir kısmının Amerika'da (Pensilvanya'da), bir kısmının Mozambik'te, bir kısmının ise Türk Cumhuriyetlerinde bulunduğu tespit edilmiştir. Şahısların yakalanması için çalışmalar titizlikle devam etmektedir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim