• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

FETÖ tartışmaları, ATO’yu basın mensuplarına kapattı

FETÖ tartışmaları, ATO’yu basın mensuplarına kapattı
Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) kaynak sağladığı gerekçesiyle el konulan Bank Asya'ya 17/25 Aralık'tan sonra Fetullah Gülen'in çağrısıyla para...

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) kaynak sağladığı gerekçesiyle el konulan Bank Asya'ya 17/25 Aralık'tan sonra Fetullah Gülen'in çağrısıyla para aktardığı tartışılan Adana Ticaret Odası'nın (ATO) Eylül ayı olağan meclis toplantısına katılan basın mensuplarının toplantıyı takibi, bir önceki yönetimin aldığı karar öne sürülerek engellendi. Bazı meclis üyeleri kararın yeni yönetimi bağlamayacağını savunurken, basın mensupları ise geçmişteki pek çok toplantıyı sorunsuzca takip ettiklerini belirterek, kararı keyfi olarak nitelendirdi.

ATO'nun eylül ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Tarkan Kulak'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının başında konuşan Kulak, meclis kararı nedeniyle toplantının basına kapalı olarak yapılacağını belirterek, basın mensuplarının görüntü aldıktan sonra salonu terk etmelerini istedi.

Basın mensuplarından saklanan veya gizlenen herhangi bir şey olamayacağını kaydeden Kulak, "Bu zamana kadar da biz sizlerle çeşitli zamanlarda bir araya geldik. Fakat, alınmış olan, geçmişten gelen bir meclis kararımız var. O karar üzerine başka bir karar daha almamız lazım. Ondan dolayı gündemi sizlerle paylaşmayacağız ama basın bülteni hazırlayıp sizlere dağıtacağız. Buraya kadar geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum, sağolun, varolun. Bundan sonraki toplantılarımıza gelip görüntü alabilirsiniz ama gündemi yine bu şekilde devam ettireceğiz. Çok teşekkür ediyorum sizlere, sağolun" diye konuştu.

Meclis Üyesi Yüksel Yavuz ise basın mensuplarının salondan çıkartılmasına tepki göstererek, oylama yapılmasını istedi. Yavuz, şöyle konuştu:

"Salondaki arkadaşlar 38. grup komitemin üyesi olan arkadaşlarım. Mecliste gayriyasal bir şey talep etmiyoruz Herhangi bir şikayetimiz yok. Herhangi bir konuda pay paylaşımımız yok. Bizim Türkiye Cumhuriyeti'nin meclisi bile televizyon olarak medyaya açıkken bence bunu meclise oylamaya sunun. Daha doğru olur çünkü bizim sektörü bu şekilde dışlayarak bize hakaret ediyorsunuz. Sizin yaptığınız "dışarı çıkın" demek ne demek? Burada sakladığımız bir şey var mı?"

Meclis Üyesi Fatih Köylü ise kararın 2013'ten önce alındığını belirterek, geçerliliğinin olmadığını ileri sürdü.

Genel Sekreterlik de kararın devamlılığı olduğunu savundu.

Bazı basın mensupları, yürürlükteki karara rağmen daha önce meclis toplantılarının tamamını sonuna kadar takip ettiklerini söyledi.

Tekrar konuşan Tarkan Kulak'ın basın mensuplarına "Her zaman başımızın tacısınız, sağolun varolun" demesi üzerine gazeteciler salonu terk etti.

FETÖ tartışmaları, ATO’yu basın mensuplarına kapattı

FETÖ tartışmaları, ATO’yu basın mensuplarına kapattı

FETÖ tartışmaları, ATO’yu basın mensuplarına kapattı

FETÖ tartışmaları, ATO’yu basın mensuplarına kapattı

FETÖ tartışmaları, ATO’yu basın mensuplarına kapattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim