• BIST 9474.29
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

FETÖ mağduru Harbiyelinin ifadeleri kan dondurdu

FETÖ mağduru Harbiyelinin ifadeleri kan dondurdu
Kara Harp Okulu 3. Sınıf öğrencisi iken FETÖ'cü subayların fiziksel ve psikolojik baskısı sonucu okuldan atıldığını iddia edilen Asuman Korkmaz'ın...

Kara Harp Okulu 3. Sınıf öğrencisi iken FETÖ'cü subayların fiziksel ve psikolojik baskısı sonucu okuldan atıldığını iddia edilen Asuman Korkmaz'ın ifadeleri kan dondurdu.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne bağlı subayların, kendileri gibi vatansever Harbiyelilerin okuldan atılmasını ya da okulu bırakmasını sağlamak için her türlü fiziksel, psikolojik baskı ve düzmece sağlık kurulu raporları düzenlediklerini savunan Asuman Korkmaz, "Bütün bunlara rağmen okulu bırakmadığım için en son verdikleri disiplin cezaları ile birim notumu düşürerek okuldan ilişiğimi kestiler" dedi.

"Arkadaşım fizyolojik baskıya dayanamayarak öldü"

FETÖ'cü subayların ilk olarak öğrencilerin üzerinde fizyolojik baskı kurmaya çalıştıklarını belirten Asuman Korkmaz, "Bu fizyolojik baskıyı dinlenme saatlerinde "şok mangası" adı altında özellikle askeri liseden mezun olan arkadaşlarıma yapılan psikolojik bir baskı şeklinde yaptılar. Hatta o dönemde, 2005 yılında vücudu aşırı su kaybına uğramış, yoğun su eğitimleri kaldıramamış ve vefat etmiş Harbiyeli arkadaşlarım var" ifadelerini kullandı.

"Nazlı Gül Üsteğmen baskıya dayanamayarak intihar etti'

Fiziksel her türlü uygulama ile yıldıramadıkları öğrenciler üzerinde psikolojik baskı kurduklarını iddia eden Korkmaz, "Üzerimizde oluşturdukları psikolojik baskıya bir çok arkadaşımız dayanamayarak okulu bıraktı. Bu uygulamanın en acı örneği ise, Nazlı Gül Üsteğmen. Yoğun psikolojik baskılara dayanamayıp, 1 çocuğunu geride bırakarak kendi silahı ile kafasına ateş ederek hayatını kaybetmişti. Bunun dışında da düzmece disiplin cezaları ile benim gibi okuldan atılan, tasfiye edilen arkadaşlarım var. Ve sınav kağıtları değiştirilerek hatta ölçme ve değerlendirme notları düşürülerek devre kaybettirilip atılan öğrenciler var" şeklinde konuştu.

"Disiplin cezaları ile birim puanım düşürüldü, okuldan atıldım'

FETÖ mensubu askerlerin kendileri gibi düşünmeyen öğrencileri okuldan attırmak için sahte veya düzmece sağlık kurulu raporlarıyla okuldan attıkları öğrenciler olduğunu dile getiren Korkmaz, "Bu mağdurlardan bir tanesi de bendim zaten. Özellikle B Tipi Askeri Hastanesi'nde bulunan ve bu örgüte mensup sağlık personellerinin ve doktorların da olduğuna inanıyorum. O dönemde sınıf seçimleri için ben de hastaneye gitmiştim. Bir erkek Harbiyelide olacak bir rapora benim adım yazılarak okuldan ilişiğim kesilmeye çalışılmıştı. Ancak başhekimimiz, o dönemin okul komutanlarına ve tabur komutanına, bunun asla mümkün olmayacağını buna asla imza atamayacağını söylemiş. Bu konudan dolayı beni tasfiye edemedikleri için 1 ay içinde verdikleri disiplin cezaları ile birim puanım eksi 32'ye kadar düşürüldü. Daha sonra da YDK kararıyla da okuldan ilişiğim kesildi" şeklinde konuştu.

"Yapılanları Genelkurmay Başkanına yazdım ama sonuç alamadım'

Okulda yapılan bu adaletsiz ve hukuksuz uygulamaları dönemin Genelkurmay Başkanına yazdığını belirten Korkmaz, "Ben belki haberleri olmadığını düşünerek o dönemdeki okul komutanına ve Genelkurmay Başkanına kendi elimle mektup yazdım ve bu yapının olacağını, bizim bunların dışında kaldığımız için atıldığımızı söyledim. Ancak bana ne olumlu ne de olumsuz hiçbir cevap gelmedi o zaman. Bizim şu anda Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılan ve atılanlar platformunun 2 binin üzerindeki mağdur öğrencisi olarak tek dileğimiz şu anda yargıya ışık tutarak bu yapılanmanın ortaya çıkmasını sağlamak. Amacımız kesinlikle fırsatçılık değil. Amacımız şu anda tutuklanan subayların en ağır şekilde cezalandırılmasıdır" ifadelerini kullandı.

"Talep olursa orduya katılmaya hazırım'

Askeri okuldan atıldıktan sonra ailesinin bulunduğu Gaziantep'e yerleşerek üniversite sınavına hazırlandığını belirten Korkmaz, "Sınav sonrası kazandığım hukuk fakültesini geçen yıl bitirdim. Şu anda stajımı yapıyorum. Yani şu anda bir mesleğim var zaten. Ama okula tekrar dönmem konusunda bir talep gelirse, gönüllü ve istekli olarak orduya tekrar katılmaya hazırım" diye konuştu.

FETÖ mağduru Harbiyelinin ifadeleri kan dondurdu

FETÖ mağduru Harbiyelinin ifadeleri kan dondurdu

FETÖ mağduru Harbiyelinin ifadeleri kan dondurdu

FETÖ mağduru Harbiyelinin ifadeleri kan dondurdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim